Přejít k hlavnímu obsahu

DeeThane pomáhá učitelům s online výukou. Přednášet budou přes Discord

17. 3. 2020 | 19:33 Všechny hry
Streamování, nahrávání nové desky, komentování, charitativní akce... Damien Dante, na domácí scéně známý jako DeeThane, toho opravdu nemá na programu málo. Nyní se rozhodl, že nepomůže jen jedinci, jak to často u charitativních stramů bývá, ale rovnou všem učitelům, kteří zůstali "uvězněni doma" a nemohou tak své studenty vyučovat. Právě pro ně vytvořil návod se vším, co potřebují pro streamování své výuky online.
Dee Thane pomáhá učitelům
Dee Thane pomáhá učitelům

Co tě vedlo k tomu se angažovat v současné situaci a vytvořit návod, který učitelům usnadní výuku v době karantény?

Je to strašně jednoduché teď se stát hrdinou:)) Nemyslím supermanem, ale mnozí teď mají největší příležitost v jejich životě stát se hrdinou. Je totiž jedno, jestli zachráníš Gotham, nebo jen pomůžeš paní sousedce nakoupit. Jakmile se pro někoho staneš hrdinou, už jsi hrdina. Není důvod se teď držet zpátky a už vůbec teď není správná chvíle myslet na profit. Teď je potřeba myslet na to jak udělat svět okolo sebe lepší a jak pokud možno pomoct lidem. Neustále hledat, kam mohu teď směřovat svoji energii, co můžu dělat, jak mohu pomoct.

Proč ses rozhodl pomoci zrovna učitelům s výukou online? Mělo to co dočinění s tvou kariérou streamera?

Protože jsem streamoval a řešil jsem to s lidmi v chatu, když mi začali říkat, že nejhorší je, že vůbec neví, jak to bude s maturitama, že by potřebovali do knihoven, které jsou zavřené, učitelé sami neví jak jim mají pomoct. V ten moment jsem se zamyslel a vyloženě jsem si uvědomil, že jsem muž na správném místě. Trvalo mi asi čtyři hodiny najít nejlepší způsob, který bude fungovat, bude nejjednodušší, aby to zvládl každý učitel. Už teď mám zprávu od moji paní učitelky ze střední, že jsem to vysvětlil tak, že se to opravdu dá pochopit a je to super. Jednoduše jsem použil to, kde jsem doma a kde tomu rozumím, abych to předal správným lidem, kteří s tím mohou zase naložit dál. :)

Díky za tvůj čas. Přenechávám ti klasický prostor na vzkaz čtenářům na závěr. 

Řekl bych asi jen, že moc děkuji za rozhovor a že doufám, že moje slova inspirují lidi, aby aktivně hledali způsob jak v momentální situaci udělali svět lepší. :)

Deeho vzkaz sousedům
Štítky: DeeThane
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.