Přejít k hlavnímu obsahu

Dva české týmy bojovaly o výhru Odyssey League, nakonec z toho je ale pouze TOP 8 a 1000 dolarů

8. 12. 2020 | 11:52 PUBG: Battlegrounds
Samsung se rozhodl uspořádat velkou mezinárodní ligu, do které měly šanci se probojovat týmy ze všech různých koutů Evropy. Celkem bylo vybráno osm regionů, mezi nimiž nechyběl ani ten česko-slovenský. Každý region uspořádal vlastní kvalifikační turnaj a do hlavní části o 25 tisíc dolarů vyslal dva nejlepší zástupce.
Odyssey League
Odyssey League

Regionální kvalifikace Odyssey League proběhla pouze dva týdny před MČR, takže domácí týmy byly v nejlepší formě. Nejspíše vás nepřekvapí, že pro první místo si dokráčeli mistři ČR z Entropiq, které však v mezinárodním kláním nedoplnil žádný z účastníků boje o český titul. PiXeL1K, FreeKill, Seniks a LukeeV totiž dali dohromady individuálně zdatnou čtveřici s názvem VIKURVI, která nabízí to nejlepší z domácí scény mimo Entropiq.

Mezinárodní část proběhla o tomto víkendu a český komentář přinesl spajKK, bohužel ale bez možnosti ovládat si sám kameru. Vstup do soutěže nejlépe vyšel jinému známému hráči z domácí scény, polskému ostrostřelci KnorkiSovi a jeho PolishPower. Druhou hru však vyhráli VIKURVI a dostali se do vedení, které si udrželi i po zbytek prvního hracího dne. Po sedmi hrách si vedli hodně dobře také Entropiq, kteří byli prozatímně čtvrtí.

Odyssey League

Mezi naše dva zástupce se vklínili sniip a Redline, jenže druhý hrací den byl největší hrozbou úplně někdo jiný. Probral se totiž silný finský celek Morning Shift, který se skládá z tria Omaken Sports a jednoho hráče ENCE. Morning Shift sice v neděli vyhráli jedinou hru, v podstatě ve všech ale nechyběli na nejvyšších příčkách a zaznamenávali i vysoké počty killů. Celkem za neděli nahrabali tak moc, že vyletěli až do čela a soutěž ovládli.

VIKURVI ke dvěma výhrám z prvního hracího dne přidali ještě další dvě, ale celkově měli neděli slabší. Nikdo jiný nevyhrál tolik her, ale ani přesto to českému celku nestačilo na hlavní finanční odměny za TOP 3. Kromě Morning Shift totiž VIKURVI přeskočily ještě dva další týmy a český celek nakonec odchází smutný se stejnou finanční odměnou, jako získali Entropiq za 8. místo. Těm se ve druhé polovině turnaje nedařilo v podstatě nic.

Odyssey League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.