Přejít k hlavnímu obsahu

eEriness MARVO si v pondělí zajistili postup na MČR, o 8. slot se rozhodne mezi Entropiq a Sazka.BRUTE

20. 10. 2020 | 10:00 Counter-Strike 2
V pondělí večer se odehrál předposlední kvalifikační boj na jubilejní desátý ročník Vodafone MČR v PC hrách, protože sloty v CS:GO stále rozdány ještě nejsou. Na programu byl poslední otevřený turnaj pro všechny, který přilákal neuvěřitelných 52 týmů. I přes vysoký počet nás ale nejvíce zajímalo kvarteto, jež bojuje o poslední dvě místenky na MČR.
MČR One Night Stand
MČR One Night Stand

Vodafone MČR One Night Stand #3, tedy poslední kvalifikační turnaj závěrečné říjnové série, nepřilákal žádné týmy z řad jistých postupujících na Vodafone MČR 2020, ačkoliv SINNERS původně mezi přihlášenými byli. Na základě nasazení tedy bylo jasné, že pokud nezaváhají v dřívějších kolech proti outsiderům, tak se proti sobě v semifinále postaví eEriness MARVO vs. DEFEATERS a Entropiq vs. Sazka.BRUTE. Přesně tenhle scénář nastal, takže se přímí účastníci závěrečných bojů utkali tváří v tvář, tak jako v několika předchozích turnajích.

Jako první do finále pondělního zápolení postoupili hráči eEriness, kteří DEFEATERS přemohli těsně 16:14 a tahle klíčová výhra jim definitivně zajistila postup na MČR! DEFEATERS jsou naopak dle očekávání venku. Druhé semifinále jste sice mohli sledovat s živým komentářem na kanále týmu Entropiq, ani to jim ale štěstí nepřineslo a BRUTE je stejně jako ve čtvrtfinále Sazka eLEAGUE i minulém Vodafone MČR One Night Standu přemohli, tentokrát poměrem 16:9. BRUTE následně zvládli i finálový duel, takže si připsali 100 MČR bodů na své konto.

Konečná matematika hovoří o rozdílu 25,7 bodů mezi těmito dvěma týmy na 8. a 9. příčce bodování, takže o posledním postupujícím na Vodafone MČR 2020 v CS:GO opravdu rozhodne až poslední možný turnaj, tedy finále říjnové Vodafone série, které se odehraje ve středu večer. Vzhledem k počtu nasbíraných bodů za uplynulé tři kvalifikace jsou Sazka.BRUTE a Entropiq dvěma nejvýše nasazenými týmy, takže pokud jeden z nich nezaváhá dříve, tak se oba potkají až ve finále. To by byla koncovka jak víno, v jednom zápase by šlo o všechno! Mezi postupujícími však najdeme i Sampi, takže finále středečního finále nedostane nikdo zadarmo.

Postupující týmy na středeční finále:

Bodování za finále MČR série:

  • 1. místo: 150 MČR bodů
  • 2. místo: 90 MČR bodů
  • 3. – 4. místo: 54 MČR bodů
  • 5. – 8. místo: 27 MČR bodů

Pavouk

Pavouk vítězů

MČR PC 2020
Štítky: MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.