Přejít k hlavnímu obsahu

Eki z českého týmu Sampi bude reprezentovat Washington Capitals proti Tampa Bay Lightning

28. 2. 2019 | 15:24 Všechny hry
NHL 19 turnaj Washington Capitals Faceoff nabídl vskutku jedinečnou možnost, zabojovat o možnost reprezentovat klub slavné NHL. V tomhle klání do jisté míry nechyběla ani česká stopa.
Washington Capitals Faceoff TOP3
Washington Capitals Faceoff TOP3

O minulém víkendu se do Washingtonu sjela osmička předních hráčů NHL 19, kteří prošli skrze kvalifikační síto. Mezi elitním výběrem nechyběl ani Erik 'Eki' Tammenpää, zástupce českého Teamu Sampi. Finský hráč si pro možnost reprezentovat Washington Capitals v blížícím se showmatchi proti Tampa Bay Lightning šel opravdu bravurně a suverénně ovládl Winners Bracket, čímž byl první úkol splněn.

Tím druhým bylo samozřejmě celý Faceoff vyhrát. Kanaďan Regs84 mu však dokázal oplatit předcházející porážku a v závěrečné sérii Fina přemohl 2:0, díky čemuž si právě on odnesl 5 tisíc dolarů za první místo. Nejlepší trio, které doplní bronzový Canadiens-27, bude mít 19. března tu čest vyzvat v barvách Washingtonu Capitals trio hráčů reprezentujících Tampa Bay Lightning, kteří uspořádají podobný kvalifikační turnaj.

Specialitou tohoto showmatche bude samotné místo konání. Tento zápas totiž proběhne ve washingtonské Capital One Aréně o přestávce zápasu NHL, kdy bude celý průběh živě přenášen na obří obrazové kostce. Pro celou šestici tak tohle klání bude doslova životním zážitkem.

Zdroj: nhl.com
Štítky: Sampi, Eki
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.