Přejít k hlavnímu obsahu

ESEA: V nové sezóně budeme mít hned čtyři zástupce ve třetí nejvyšší divizi Advanced

9. 4. 2019 | 05:02 Counter-Strike 2
Cesta do slavné ESL Pro League vede skrze rozsáhlou síť ESEA soutěží, které mají dlouholetou tradici a před několika dny vyvrcholila jubilejní sezóna třicátá sezóna.
Výchozí obrázek

Třetí nejvyšší soutěž ESEA Advanced pro výroční sezónu přivítala hned tři česko-slovenské týmy. Mezi 71 se postavili do akce Dark Tigers, eSuba a Team Gravity. Mezi TOP32 týmů postupujících do play-off to bohužel ani jeden z této trojice nedotáhl, ačkoliv eSubě chyběly při tiebreakeru na skóre 8-8 pouhé dvě pozice a Dark Tigers sedm pozic. Team Gravity se pak umístil na 57. příčce se skórem 6-10, což pro celé trio znamená udržení v lize i pro další sezónu.

Do vyřazovací fáze se o poschodí níže nedostal ani tým EXEC Esports, kterému skóre 6-10 nestačilo na lepší než 81. místo z 108 týmů. V páté lize s označením Intermediate se pak žádný český ani slovenský tým nepředstavil.

ESEA League

Nejvíce důvodů k radosti tak přinesla nejnižší soutěž ESEA Open. Mezi necelými čtyřmi stovkami týmů nechyběla celá řada česko-slovenských seskupení, z nichž to mezi TOP128 do play-off dotáhlo rovnou sedm. Po úspěšné základní části se s vyřazovacími boji rozloučil tým Iron Branch již v prvním kole, washed up and FORSYY32 a překvapivě i ROG.eXtatus neprošli přes kolo druhé. Tyto tři celky si díky účasti v play-off vybojovaly postup o patro výše, v osmifinále jsme však měli další kvarteto, které potřebovalo další výhru pro postup rovnou do Main divize.

Důležité zápasy bohužel nevyšly Absolute Legends, ECLOT.LYNX a v neposlední řadě ani Teamu Brute XPG, který v ostře sledovaném duelu padl na třech mapách proti Trust.Universe. Právě sestava s navrátilcem The eLiVem a v dnešní době již pouze stand-inem NEOFRAGem hrála v neskutečné pohodě a vyšlápla si i na další dva soky. Finálním bossem se stal polský celek Worst Internet, který rovněž na česko-slovenský výběr nestačil a Universe napodobili loňský úspěch Pyctophobie. Vítězstvím třicáté sezóny ESEA Open si kluci vysloužili odměnu 1800 dolarů i přímý postup o tři patra výše, v ESEA Advanced totiž doplní trio Dark Tigers, eSuba, Team Gravity.

Štítky: ESEA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.