Přejít k hlavnímu obsahu

Evropské PUBG ligy mají za sebou půlku splitu: Na čele jsou Na`Vi, daří se i oKKovi

10. 6. 2019 | 15:03 PUBG: Battlegrounds
Po první zkrácené sezóně je za námi polovina druhého splitu nejvyšší evropské soutěže PUBG Europe League, tedy 48 her. Vedle toho samozřejmě probíhá i PEL Contenders, kde skončila skupinová fáze a v pondělí startuje finále o postup na LAN, kde v boji nechybí ani české želízko.
Na`Vi PUBG
Na`Vi PUBG

Aktuálně máme za sebou čtyři z osmi hracích týdnů PUBG Europe League a zatímco v úvodu vedli G2 Esports, díky čtyřem výhrám se vyšvihl na čelo FaZe Clan. Kolem nejvyšších příček se pravidelně motá Team Liquid, ale po čtvrtém týdnu jsme o víkendu poznali nového lídra. Čtvrtým týmem, který je spolu s předchozími jmenovanými odskočený od zbytku pole, je ruský Natus Vincere, který má své hráče na čele několika důležitých statistik. Kromě samotného prize poolu 300 tisíc dolarů je hlavní prioritou nejvyšší evropské ligy umístění v elitní pětce, které znamená postup na druhý Major sezóny, GLL Grand Slam. Pátou příčku nyní drží TSM, další známá organizace, ale do konce stále zbývá dlouhých 48 her. Dění pokračuje klasicky v pátek od 18:00.

PUBG Europe League

Pokud náš web sleduje pravidelně, tak víte, že se PEL Contenders věnujeme pravidelně. V akci se totiž stejně jako v minulém splitu představil český tým Inside Games, jehož pouť ale bohužel tentokrát skončila po nevyrovnaných výkonech již ve skupinové fázi a kvůli horším parametrům při bodové shodě na ně dokonce čeká až baráž. Úspěšnou premiéru si naopak po postupu z PEL Open zažil Jiří 'oKKo' Trojan. Ten sice na domácí půdě hájí barvy eSuby, v Evropě jej však mohou fanoušci sledovat v barvách evropské sestavy MOONWOLF. Té se ve skupině B podařilo zahrát řadu povedených her, které stačily na třetí místo a od pondělí 10. června čeká na oKKa a spol. finálový boj o postup do PEL Promotion, kam se podívá nejlepší dvanáctka. Mimochodem, český střelec dokázal z 64 hráčů své skupiny nastřádat pátý nejvyšší počet zabití, což je ta nejlepší pozvánka, abyste jej v následujících čtyřech týdnech dorazili od pondělí do čtvrtka vždy od 19:00 podpořit na stream.

Závěrem doplníme, že současně probíhá také PEL Open, kde se do předposlední fáze dostali eXtatus, Backstab a NemamVlasy. V případě úspěchu si tak i oni budou moci koncem června zahrát o postup o do Contenders.

NVIDIA
Štítky: PEL, PEL Contenders
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.