Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite World Cup 2021 byl oficiálně zrušen

5. 12. 2020 | 19:31 Fortnite
Společnost Epic Games oficiálně potvrdila, že pro příští rok neplánuje žádné „živé“ akce. To se bohužel týká i Fortnite World Cupu, který je tímto zrušen. Fanoušci to vzhledem k situaci pravděpodobně očekávali a většina chápe, že je to nutné.
Fortnite World Cup
Fortnite World Cup

Koronavirová pandemie se nevyhnula ani esportu, živé turnaje, herní akce a další události se začaly rušit již loni na jaře a gamingový svět se tomu musel přizpůsobit mimo jiné přesunem turnajů do online prostředí. Všichni doufali, že napřesrok bude situace lepší, aby se vše mohlo vrátit do starých kolejí. Bohužel se tak nestalo. 

Na základě toho se společnost Epic Games rozhodla, že pořádat živé události v blízké budoucnosti je příliš riskantní, a tak se rozhodla zrušit všechny živé akce pro následující rok. O rozhodnutí informovali ve svém blogovém postu

„Naším záměrem je eventuálně znovu pořádat globální turnaje naživo, ale naší prioritou pro každou takovou událost je zdraví a bezpečnost našich hráčů a zaměstnanců,“ uvedli. Tento názor sdílí i jiné organizace.  

„S tolika neznámými o tom, co je praktické a bezpečné, neplánujeme pořádat akce s osobní účastí v roce 2021, včetně Fortnite World Cupu,“ dodali. Fanoušci si však mohou oddechnout, neznamená to, že by příští rok byl zcela bez akcí. „Budeme i nadále poskytovat online soutěže po celý rok 2021 s nadějí, že se fyzické události v nějaké formě budou moci v budoucnu vrátit.“

Zamrzí to, zvláště ty, co se těšili, až navštíví své oblíbené LAN esportové akce znovu osobně. Vypadá to však, že si budou muset ještě nějakou dobu počkat. Opatrnost je stále na místě a je dobře vidět, že Epic Games záleží na bezpečí všech a nehodlají nic riskovat.