Přejít k hlavnímu obsahu

Gunrunners ovládli úvod ESL Mistrovství ČR a SR

5. 12. 2018 | 15:40 Counter-Strike 2
Po české mistrovské sezóně se se svým šampionátem pro ČR a Slovensko vytasilo ESL. Celkem se v této soutěži hraje o 5 tisíc euro a my máme za sebou celou základní část. Jaké týmy se o krásný prize pool v následujících dnech poperou?
ESL Mistrovství ČR a SR
ESL Mistrovství ČR a SR

Nově vzniklá soutěž od portálu, který v letošní roce naposledy pořádal lokální kvalifikaci na V4 Future Sports Festival, přinesla díky parádnímu prize poolu 5 000 Euro – jehož rozdělení je stále nespecifikované – pořádnou porci kvalitních zápasů. Formát byl bohužel zvolen takřka totožný tomu, co jsme letos mohli vidět v soutěžích od Primy COOL nebo Hitpointu. Trošku kouzla lize dodaly dva mixtýmy, které prošly kvalifikačním sítem. Na všech osm účastníků čekalo měření sil každého s každým na dvou mapách. Nejlepší dva týmy zamíří přímo do semifinále, na další čtveřici čeká i čtvrtfinále. Vyřazovací část se bohužel i přes vysoké finanční odměny celá odehraje online.

Tento úterek uzavřel celou základní část, kterou si nepodmanil nikdo jiný než úřadující mistři ČR z Gunrunners.AOC. Na své suverénní cestě do semifinále ztratili Frozen a spol. jedinou mapu s Teamem Brute. Druhou semifinálovou místenku si vystříleli hráči Dark Tigers, kteří lační po velkém úspěchu a na jejich chuti vítězit to bylo jasně znát. Kromě dvojí porážky od GRS ztratili Temní Tygři jedinou mapu, a to proti Universe.

ESL Mistrovství ČR a SR

Právě Trust.Universe a Team Brute XPG patřili do čtyřlístku, který si to rozdával o umístění do posledních hracích dní a celé kvarteto nakonec dělí pouze jediná výhra. Nejlépe ze všeho vyšla eSuba, která zejména díky výhře 2:0 nad Brute získává třetí místo a ve čtvrtfinále na ni čeká mix Kluci z Evropy, kde kromě lokálních hráčů hraje také Carcass a Svedjehed. Favorit je zde jasný, ale nutno dodat, že Evropani dokázali eSubě v základní části sebrat mapu. Na zmíněnou dvojici Universe, Brute pak vyšlo čtvrté a páté místo, což znamená vzájemný duel zbrusu nových sestav, jehož vítěz navíc zamíří přímo do těžkého semifinále proti Gunrunners.

Na prvním nepostupovém místě se umístil mixtým Fancy Agency, v jehož barvách mohli fanoušci sledovat i hráče jako uno a vergiL. Po zdařilé cestě kvalifikací bohužel získali kluci jedinou výhru proti týmu Universe. Na úplném chvostu se nachází VENI VIDI VICI, kteří po MČR přišli o jednoho hráče, v průběhu ligy o druhého a následně teCkoOvi v sestavě vůbec nikdo nezbyl. Po čtyřech porážkách tak 3V z již bez šance na postup odstoupili.

UPDATE: První termíny play-off ESL Mistrovství ČR a SR byly zveřejněny o den později:

  • Neděle 9. 12. 17:00 – Team Brute XPG vs. Trust.Universe 
  • Neděle 9. 12. 19:00 – eSuba vs. Kluci z Evropy
ESL Mistrovství ČR a SR play-off
Štítky: ESL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.