Přejít k hlavnímu obsahu

Hazarder po postupu na Czech HS Masters: Štěstí přeje připraveným

23. 7. 2020 | 14:52 Hearthstone
Jako prvního jsme si z postupujících na Czech HS Masters ze závěrečné kvalifikace na rozhovor vybrali Jakuba "Hazarder" Musila. Co na sebe prozradil tento reprezentant eEriness?
Czech HS Masters
Czech HS Masters

Ahoj, poslední kvalifikace je za námi, jak se těšíš na finále?

Ahoj, na finále se těším velmi. Doufám, že dokáži urvat vítězství pro sebe i náš team.

Jaké decky jsi pro kvalifikaci využil? Dokážeš říct, jaký z nich byl ten nejlepší?

V kvalifikaci jsem využil 4 decklisty. V sobotu jsem hrál Huntera (jedno karťák), Mága (Sspellmage) a Warlocka (Quest). Nicméně na nedělní fázi o postup jsem zvolil víc komfortní lineup s hrdinou, kterého jsem hrál v poslední době na ladderu nejvíc (Druid). Ukázalo se, že výměna byla správná a hlavně – v základní části to nebylo 6-0 a změnu to vyždaovalo.

Už známe všechny postupující, kdo si myslíš, že je největším favoritem?

Nedokázal bych někoho považovat za favorita. Opravdu se tu našel počet velmi kvalitních hráčů a soupeře si zde úplně nevybereš. Každý přichází vyhrát.

Barvy eEriness budeš hájit společně se sajmonakem. Čekali jste, že postoupí více hráčů z vašeho týmu? Jak bude vypadat příprava?

Očekával jsem, že dokážeme postoupit všichni, což věřím, že by se povedlo, kdyby Zukys nedokázal zaspat skoro každou kvaldu. Bende to měl těsně, nicméně z této kvalifikace by nakonec vznikl přinejlepším stejně bratrovražedný souboj a občas se nedá nic dělat. Jsme určitě rádi za dva hráče, protože soupiska turnaje je opravdu nabitá.

V nedělní části si porazil Scruffyho a Findana, dvě hvězdy domácí scény, které si daly menší pauzu od hraní a tohle byl jejich první turnaj po pauze. Věřil sis na ně?

Na oba hráče jsem si věřil. Scruffy musí být trošku smutný, protože bych řekl, že mi to přišlo opravdu nechutně a zároveň necítím, že bych hru za Warlocka zahrál na 100 % a topdeck Scruffyho dostal. Findan byl jiná pohádka, podle picku jsem tak nějak čekal, že to skončí mirrorem Warlocků a bude to trošku o štěstíčku. Ale štěstí přeje připraveným a v poslední době Findan nehrál tolik, co my ostatní. Takže se pořekadlo potvrdilo. Naše poslední hra byla napínavá v tom ohledu, kdo si lízne "mícháníčko" a bude mít k výhře blíže.

miluju videohry a hlavně ligu legend