Přejít k hlavnímu obsahu

HLTV.org je odkoupeno dánskou sázkovou společností za bezmála 900 milionů korun

29. 2. 2020 | 08:07 Counter-Strike 2
Na esportové scéně není historicky známější portál, než je právě HLTV.org. Stránka založená na kompletní pokrytí Counter-Strike scény byla založena v roce 2002 a díky své poctivé práci nemá konkurenci v žádném jiném esportovém titulu. Dlouholetá snahu nyní sklízí vytoužené ovoce.
HLTV.org
HLTV.org

Včera večer bylo oznámeno odkoupení portálu HLTV.org dánskou společností Better Collective, která se na svých stránkách pyšní titulním mottem: Děláme sázení a gambling zábavné, transparentní a férové. Kromě toho je Better Collective zalistována na burze Nasdaq Stockholm, ačkoliv stejně jako HLTV.org vznikla v Dánsku.

Nejzajímavější informací celého obchodu je částka, která ukazuje dosud nevyčíslitelnou hodnotu špičkového portálu. Odkup HLTV stál Better Collective 257 milionů dánských korun, respektive 34,5 milionů euro, tedy v přepočtu 875 milionů českých korun. Tři čtvrtiny celé částky bylo společnosti HLTV.org ApS vyplaceno dokonce předem. Dosavadní vedení má navíc garantováno, že ve své práci a dalším rozvoji platformy bude pokračovat nejméně po dobu následujících tří let. Dobrá zpráva je to i pro Milana 'Striker' Švejdu, elitního redaktora v oboru, který v HLTV působí. Součástí celého dealu byl i portál Dust2.dk, který je jedničkou přímo v Dánsku.

Tým HLTV.org nechybí poslední roky na žádné důležité akci ve světě CS:GO, kde je po celých 18 let od založení vždy neutrální vůči jakémukoliv dění. Tato nezávislost je základem toho, co se za tu dobu podařilo dnešnímu CEO Martinu Rosenbækovi a jeho crew vybudovat. Partnerství s Better Collective zajistí důležitou oporu v dlouhodobé tvorbě toho nejlepšího možného obsahu. Je tedy zřejmé, že i přes odkoupení sázkovou společností se nic nezmění na tom, na čem si portál odjakživa zakládal – protože reklamy na sázky už portál poslední roky provází, jde prostě o nejjednodušší typ partnerství pro stránku, která vytáčí 26,5 milionů návštěv měsíčně.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.