Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči s urážlivými jmény ve Valorantu budou nyní svou přezdívku nuceni změnit

26. 9. 2020 | 14:00 VALORANT
Vývojáři Valorantu se i nadále dívají, jak co nejefektivněji snížit toxicitu a nenávistné projevy ve hře. Dalším krokem tedy bude nucená změna jména pro všechny provinilce, jejichž jméno je v rozporu s pravidly a podmínkami.
Valorant ID
Valorant ID

Riot zahájil další radikální vlnu proti nenávistnému projevu za účelem zpříjemnění celého prostředí Valorantu, a to doopravy pro každého. Z tohoto důvodu vývojáři vypustili do hry nucenou změnu jména pro každého, kdo porušuje podmínky kodexu chování, ať už jde ve jméně o urážlivý obsah vůči rasám, genderu, sexualitě, či o prosté nadávky. Pokud někoho takového uvidíte, stačí jej reportovat přímo ve hře a Riot viníka prověří automatickou kontrolou.

Hráči, kteří budou takto nahlášeni a kontrola skutečně prokáže, že vážně porušují podmínky, budou nuceni při dalším přihlášení do klienta své ID změnit. Toxicita byla v posledních měsících ožehavým tématem a nevyhnul se jí právě ani Valorant. Mnoho hráčů apelovalo na Riot, aby kromě toxického chování začali řešit zrovna i urážlivá jména, kterých ve hře bylo požehnaně. Fanoušci Valorantu tak mají v současnosti další možnost nahlásit každého, kdo nějak hru narušuje. Vývojáři i nadále slibují, že systém trestů budou do budoucna stále zlepšovat.