Přejít k hlavnímu obsahu

Hráčská pauza začíná, kdy se znova dostanou CS:GO týmy do akce?

6. 7. 2020 | 16:20 Counter-Strike 2
Po půl roce bojů se hráči těch nejlepších CS:GO týmů dočkají zasloužené pauzy. Na celý červenec nás čeká pauza od špičkových turnajů, profesionální hráči si zajedou na dovolenou. Kdy začnou znova boje těch nejlepších týmů a na jaké turnaje se můžeme v srpnu těšit?
CSPPA
CSPPA

Již několikátý rok probíhá v červenci hráčská pauza. Dlouhou dobu bylo kritizováno množství turnajů, které musí týmy hrát, následkem čehož spousta hráčů zažívala syndrom vyhoření a ztrátu motivace. Hráči a organizátoři se tak domluvili na červencové pauze, během které se nebudou konat žádné velké turnaje.

Rio Major

I přes to, že i v červenci se odehrají některé menší turnaje, nás budou zajímat hlavně turnaje, které se odehrají po pauze. Hned druhý srpnový týden bude probíhat DreamHack Summer Online, kdy se do akce vrátí týmy jako BIG, OG, Liquid nebo Evil Geniuses.

Pouhé dva týdny poté, od 21. srpna, se uskuteční vrchol letní sezóny, turnaj ESL One Cologne. Ten je zatím plánován jako velký návrat offline akcí. Koronavirová krize však stále pokračuje a kvůli omezení cestování do EU ze států jako USA, Brazílie nebo Ruska může přijít stopka. Znamenalo by to totiž, že některé z pozvaných týmů, jako třeba Natus Vincere, Liquid, 100 Thieves nebo FURIA by nemohly do Německa přicestovat. ESL má tedy i záložní plán, tedy přesunutí turnaje do online prostředí.

Od září nás čeká 12. sezóna ESL Pro League, která je taktéž plánována jako LAN turnaj.

Velký otazník stojí před ESL One Rio Majorem. Situace v Brazílii se totiž stále zhoršuje a nepředpokládá se, že by bylo možné v tomto státě odehrát CS:GO Major. Fanoušci tak předpokládají, že se turnaj přesune do jiného státu a odehraje se bez přítomnosti diváků.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.