Přejít k hlavnímu obsahu

Humanoida na jaře uvidíme v LEC!

30. 11. 2018 | 18:25 League of Legends
Třetím Čechem v evropské nejvyšší lize se stává... Marek "Humanoid" Brázda! Někdejší hráč eSuby či Fraternitas se připojil k celku Splyce.
Splyce Humanoid
Splyce Humanoid

Humanoid má za sebou individuálně veleúspěšný rok, ale vypadá to, že ten nadcházející bude ještě lepší. Tento český midlaner začal osmou sezonu v českém supertýmu eSuba, se kterým si zahrál i turnaj European Masters. Po jarním neúspěchu hostoval ve francouzském týmu Millenium, díky čemuž dostal nabídku do tureckého TCL týmu Dark Passage. Tam v summer splitu změřil síly třeba s Freezem a jeho Royal Bandits. Sám Humanoid svými výkony výrazně pomohl tým pozvednout se ze dna tabulky až do play-off. Ve čtvrtfinále se hráčům Dark Passage sice přes Fenerbahce podařilo postoupit do top čtyřky, ale v semifinále podlehli Royal Bandits jasně 3:0.

Splyce 2018
Sestava Splyce v roce 2018

Ve Splyce ho čeká dosud největší výzva, a také nejlepší soupeři. Do evropské LEC přichází hodně nové krve, ale Splyce je jedním z týmů, které v EU LCS působily už v předchozích letech. I když to vypadalo, že se v prvním ročníku frančízované LEC neobjeví, nakonec se pro organizaci s hadem ve znaku místo našlo. Český midlaner je zatím jediným potvrzeným hráčem týmu pro nadcházející jarní split, ale tři další hráči z letošní sestavy jsou ještě oficiálně pod smlouvou i pro další rok. Těmito hráči jsou Odoamne, Xerxe a Kobbe. Naopak britský support KaSing odchází do týmu exceL a bývalý midlaner Nisqy se připojil ke Cloud9 v NA LCS. Na odchodu je dle informací ESPN i Odoamne, kterého by měl nahradit Vizicsacsi. Zmíněný maďarský toplaner v minulosti oblékal dres Schalke 04 a Unicorns of Love a patří mezi nejuznávanější evropské hráče ve své roli.

Hráči, kteří jsou oficiálně pod smlouvou u Splyce:

 Rumunsko Andrei "Odoamne" Pascu - Top
 Rumunsko Andrei "Xerxe" Dragomir - Jungle
 Česká republika Marek "Humanoid" Brázda - Mid
 Dánsko Kasper "Kobbe" Kobberup - AD Carry

Zdroj: @Splyce
Štítky: Splyce, LEC, Humanoid