Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Katowice se oficiálně opět odehrají bez diváků, ESL alespoň plánuje návrat na LAN

15. 12. 2020 | 21:05 Counter-Strike 2
Dnes přišla sice trochu očekávaná, ale stále velmi smutná zpráva. Příští ročník IEM Katowice se opět odehraje bez přítomnosti diváků. ESL však neztrácí naději a doufá, že bude moct turnaj uspořádat alespoň v offline prostředí.
IEM Katowice
IEM Katowice

Když se na začátku letošního roku začal nemoc covid-19 také po Evropě, byl to právě polský turnaj, který schytal největší ránu. Pouhý den před začátkem play-off v aréně padlo nařízení, že do haly nebudou vpuštěni diváci. Měsíce příprav IEM Katowice tak ze dne na den přišlo vniveč.

Organizátoři a hlavně také fanoušci dlouhou dobu doufali, že se tato situace změní alespoň v roce 2021. Teď je však veškeré doufání u konce, bylo totiž oficiálně potvrzeno, že se tento polský svátek esportu již podruhé za sebou neuskuteční.

ESL se však nevzdává a tento turnaj plánuje stále uskutečnit. Stále bychom se tak měli dočkat velkolepého turnaje o milion dolarů, ve kterém se představí hned 24 celků z celého světa. Cílem je návrat mezinárodních bojů do LAN prostředí, avšak pouze v uzavřených prostorách studia v Kolíně nad Rýnem.

I to se však nakonec může změnit, ESL se totiž o podobnou věc pokusila letos již dvakrát. Letní ESL One Cologne a momentálně běžící IEM Global Challenge se však i přes veškerou snahu nakonec odehrály pouze online a stále hrozí, že podobní osud postihne i jarní Katowice.

Štítky: IEM Katowice
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.