Přejít k hlavnímu obsahu

IWillDominate v slzách. Od spolupráce s Riot Games má na rok utrum

24. 7. 2020 | 20:25 League of Legends
Osobnost světa League of Legends IWillDominate na svém nedávném streamu sdělil divákům velkou novinu. Oblíbený severoamerický streamer a někdejší jungler týmů Dignitas, Curse či Team Liquid byl zprávou o zrušení jeho členství v LPP (League Partner Program) očividně zdrcen.
IWillDominate
IWillDominate

IWillDominate byl profesionálním hráčem, který si zahrál i na Worlds v roce 2012 a za svou kariéru získal dvě bronzové medaile v severoamerické LCS s Team Liquid. Právě v tomto týmu se "Dom" zdržoval i po konci aktivní kariéry, kdy v organizaci vystupoval jako streamer a tvůrce. Před několika týdny se ale cesty obou stran rozdělily a nyní přišlo pro streamera další rozloučení, tentokrát s partnerským programem Riot Games. IWillDominate svůj kontent v posledních měsících zakládal na co-streamování LCS a spolupráci na talkshows, jako jsou CrackDown nebo Facecheck.

Zarážející na situaci je, že IWillDominate očividně nebyl varován a ban ho tak zasáhl v podstatě z ničeho nic. Zástupci Riot Games ve svém mailu napsali, že se IWillDominate v posledních dnech prezentoval nevhodným vyjadřováním na sociálních sítích, které nebylo v souladu s hodnotami Riotu. Důvodem může být hlasitá a často ostrá kritika ligy LCS, okolo které tvoří oblíbená tvář severoamerického League of Legends poměrně značnou část svého obsahu. Dalším popudem ke zrušení partnerství může být, že IWillDominate spolupracuje na talkshow CrackDown s Thoorinem, jehož vztahy s Riot Games jsou na bodu mrazu. 

Ať už se situace vyvine jakkoliv, Riot Games zrušili Domovi partnerství na celý rok s okamžitou platností. IWillDominate tedy ztrácí i možnost co-streamovat LCS a Academy League a logicky také nebude mít nadále přístup k herním výhodám a dalším bonusům, které League Partner Program přináší.