Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dlouho bude trvat uzavřená beta a kdy můžete počítat s rankedy?

7. 4. 2020 | 10:00 VALORANT
S příchodem Valorantu se rojí stále více otázek zaměřených na samotnou uzavřenou betu a její délku, což je často doprovázeno dalšími dotazy týkajících se hodnocených zápasů. V dnešním článku si tedy představíme a rozebereme všechny informace, které jsou aktuálně k nalezení v souvislosti se zmíněnou tématikou.
Valorant Closed Beta
Valorant Closed Beta

Po dlouhém čekání jsme 3. dubna konečně všichni dostali hojnou dávku obsahu přímo z testovací verze Valorantu ve formě různých videí a hlavně streamů, kde jsme navíc měli možnost získat přístup do nadcházející uzavřené bety. Jestli vám nepřálo štěstí, tak ještě nevěste hlavu, protože 7. dubna máte další příležitost dostat vysněný klíč, a dokonce na něj máte větší šanci, než posledně. Nejen, že dnes je druhá vlna dropů beta klíčů, ale navíc oficiálně začíná samotná uzavřená beta a stále více hráčů se domáhá vědět, jak dlouho vlastně potrvá.

Beta ve Valorantu není běžnou otevřenou verzí, které se dočkáte ve většině her, ale místo toho je přístup do ní založen čistě na štěstí. Stačí následovat pár jednoduchých kroků a nakonec už jen sledovat streamy a doufat, že se na vás usměje štěstí, stejně jako tomu bylo i u karetní hry Legends of Runeterra. K nelibosti hráčů je to tak nejspíš nastaveno, aby nedošlo k přetížení serverů, a navíc Riot zdůrazňoval, že se stále jedná o ranou verzi hry, která se pravděpodobně dočká mnohých změn a vylepšení.

Jak dlouho ale samotná beta potrvá? Vývojář a programátor Paul "Arkem" Chamberlain se na Discordu svěřil, že celá beta určitě nějakou dobu zabere, což naznačuje, že dříve či později se do ní pravděpodobně dostanou i ti, kteří dosud takové štěstí neměli. Samozřejmě tato zpráva není řádné oficiální vyjádření, ale nevidíme důvod, proč by to měla být lež. 

Arkem vyjádření

S přístupem do bety však nebudete mít možnost hrát kompetitivní zápasy, což dá rozum, protože se vám do finální verze nepřenáší postup. Důležité je ale zmínit, že hodnocené zápasy nebudou k mání ani hned po oficiálním spuštění hry, a to z toho důvodu, aby se všichni nováčci stihli aklimatizovat a hru si pořádně osahat, popřípadě experimentovat. Pořádně vyzkoušet si tak budete moct všechny agenty, najít nejlepší týmové kompozice, oblíbené zbraně a tak dále. Na Timově streamu se k tématu vyjádřil jeden z vývojářů Valorantu:

Určitě byste sami nebyli úplně nadšení, kdybyste si hned s velkým očekáváním pustili ranked, načež vás zmasakrovali zkušení hráči, kteří mohli sbírat herní vědomosti od začátku uzavřené bety. Co se hodnocených zápasů týče, už několikrát byly odhaleny jednotlivé dovednostní úrovně, se kterými se v průběhu hraní setkáte. Jejich názvy na grafickém zobrazení níže být ale finální nemusí, protože se proslýchá, že místo netradičních pojmenování by se nakonec mohlo sáhnout ke klasickým cenným kovům, s výjimkou dvou největších ranků.

Valorant ranks