Přejít k hlavnímu obsahu

Jakých pět týmů se údajně dostalo do nové éry EU LCS?

3. 10. 2018 | 12:53 League of Legends
Do evropské LCS přichází franchising. Nyní se objevila informace o tom, jakých pět týmů z letošní sezóny v nové éře získalo místo.
EU LCS franchising
EU LCS franchising

Během posledních dní portál ESPN přišel s nepotvrzenými zprávami, které hlásaly, že do frančízované EU LCS nebyly přijaté organizace Splyce a H2K. Nyní ze stejného zdroje přichází i pozitivní zprávy, a to zejména pro pět organizací, které se v lize pohybovaly v průběhu letošní sezóny. Jde o týmy FnaticG2 EsportsFC Schalke 04Misfits Gaming a Team Vitality. Každý z těchto týmů bude muset zaplatit vstupní poplatek ve výši 8 milionů Euro, za což dostane permanentní místo v lize a spoustu benefitů, které z toho plynou. Týmy budou mít nárok na 32,5 % z veškerých příjmů, které si produkce ligy připíše. Tyto příjmy se skládají například z příjmů od ligových sponzorů, příjmů za vysílací práva, prodaných lístků nebo fanouškovských předmětů.

Čím zapůsobily jednotlivé organizace na vedení Riot Games? G2 Esports a Fnatic zřejmě zapůsobily hlavně vybudováním vlastní značky, která je úspěšná a láká masy fanoušků nejen v League of Legends, ale i napříč dalšími esport tituly. V průběhu chodu těchto organizací navíc obě dvě ukázaly své schopnosti v uzavíráním sponzorských či partnerských smluv s velkými společnostmi. Podobně jako u nás eSuba se Spartou, se například Fnatic spojil s římským AS. Za G2 zase stojí například jeden z nejlepších závodníků F1, Fernando Alonso, který jezdil za Renaul či Ferrari a v současnosti reprezentuje McLaren.. Schalke má výborné zázemí díky svému fotbalovému klubu a přináší s sebou německou fanouškovskou základnu. Misfits Gaming pomohlo partnerství s NBA týmem Miami Heats. Organizace navíc dlouhodobě podporuje esport scénu ve Velké Británii, ve které má i vlastní tým, Misfits Academy. Team Vitality podobně působí na francouzské scéně, kde také mají academy tým. Dále organizaci jistě zvýšily šance věhlasní sponzoři jako automobilka Renault či módní značka Adidas.

EU LCS Franchising týmy

V současnosti tedy podle informací ESPN máme 5 potvrzených týmů pro příští sezónu. H2K a Splyce s největší pravděpodobností už v evropské nejvyšší lize neuvidíme, což platí i pro Team ROCCAT, který se údajně pro další ročník EU LCS ani nepřihlásil. O budoucnosti týmů Giants! Gaming a Unicorns of Love zatím žádné informace neunikly. Do nové éry se údajně přihlásily ještě organizace jako MAD Lions, Movistar Riders, Ninjas in Pyjamas či Origen. Jaké šance na přijetí do ligy jednotlivé týmy mají však neví nejspíše nikdo, krom členů vedení Riot Games, kteří o desítce permanentních partnerů rozhodují.