Přejít k hlavnímu obsahu

Jedna z největších stálic domácí scény se rozpadá, Gifted Gaming už ale mají náhradu

22. 7. 2020 | 10:10 PUBG: Battlegrounds
Organizace Gifted Gaming tvoří několik pilířů a jedním z nich je i PUBG, které podporuje už opravdu dlouhou dobu. Jádro aktuální sestavy spolu hrálo více než rok, tahle pouť je ale bohužel u konce. Gifted však neotálejí a rozpadlý tým okamžitě nahrazují jiným!
Gifted Gaming
Gifted Gaming

Největším úspěchem PUBG éry Gifted Gaming je bezesporu 4. místo z PLAYzone Challenge, kde pouhé čtyři body chyběly týmu ve složení Libuska, humliK, Battlestrong a steeKing k umístění na stupních vítězů. V průběhu roku sice steeKinga nahradil Gargi, zbytek týmu spolu ale držel opravdu dlouho – většina dokonce dodnes. Battlestrong se sice stáhl kvůli maturitě do pozadí a nahradil ho Jachymos, alias sundej_boty, a posléze humliK přešel na Valorant. Vysoká trvanlivost, a to i přes neúspěšné MČR 2019, se však více než cení. Nyní však přichází konec, protože tým už spolu nadále pokračovat nebude a každý hráč si půjde svojí cestou.

Gifted Gaming v posledním roce reprezentovali tito hráči:

 Česká republika Pavel 'Battlestrong' Vinklárek
 Česká republika Richard 'humliK' Hummel
 Česká republika Libor 'Libuska' Machač
 Česká republika Štěpán 'steeKing' Kubín
 Česká republika Šimon 'Gargi' Gargoš
 Česká republika​​​​​​​ Jáchym 'Jachymos' Šimeček

Poslední rok se ale Gifted dařilo, tak proč by organizace měla nad touto battle royale hrou lámat hůl? Oficiální je zatím sice pouze odchod, veřejně je však známo, že vedení si vyhlédlo novou akvizici. Řady GG v nejbližších dnech rozšíří tým, který dosud působil pod názvem Unbelievable a trio střelců této sestavy doplní pouze Maruna, jemuž se rozpadl tým Universe, také jeden z předních celků letošní sezóny. Díky této fúzi se nová sestava Gifted Gaming vyšvihla na průběžné 5. místo v MČR kvalifikaci, což se ziskem rovného tisíce bodů znamená, že pokud tým vydrží pospolu, tak by mu účast na letošním finále neměla v žádném případě utéct.

Barvy Gifted Gaming bude nově hájit tato čtveřice:

 Česká republika Daniel 'Wogly' Ondráček
 Česká republika Pavel 'Nutregon' Zouhar
 Česká republika Patrik 'Nibs' Černohorský
 Česká republika Marek 'Maruna' Hladký

Štítky: Gifted Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.