Přejít k hlavnímu obsahu

Jess po Y-Games: Vyhrát MČR je jasný cíl

6. 6. 2018 | 10:40 Clash Royale
Víkendové Y-Games skončily, všichni je ale určitě stále máme v živé paměti. A jestli ne, tak si je můžete připomenout v tomto rozhovoru se zlatým medailistou z turnaje v Clash Royale, Jessem.Ahoj, Jessi, hned na úvod – věřil sis před začátkem turnaje? 
Výchozí obrázek

Víkendové Y-Games skončily, všichni je ale určitě stále máme v živé paměti. A jestli ne, tak si je můžete připomenout v tomto rozhovoru se zlatým medailistou z turnaje v Clash Royale, Jessem.

Ahoj, Jessi, hned na úvod – věřil sis před začátkem turnaje? 

Myslím, že žádný hráč si nemůže s jistotou říct před turnajem, že ho prostě na 100 % vyhraje. Moje příprava na turnaj nebyla popravdě řečeno nijak velká, jelikož jsem týden před ním nebyl doma. To byl důvod, proč jsem si z počátku moc nevěřil. Nejvíce jsem se bál sobotní skupinové fáze, ve které nebyl žádný systém banů. Na nedělní play-off jsem se už těšil a věřil o mnohem více – probíhalo totiž formátem blind banu, se kterým jsem velmi dobře seznámen a věděl jsem, že ho využiju.

A co po prvním kole, ve kterém jsi spadll do LB – stále sis myslel, že máš šanci?

Na první kolo proti CHIPYMU jsem se připravoval dost dlouho a byl jsem dost zklamán, když jsem opět (stejně jako na Jarní sklizni) spadl do lower bracketu. Tam ze mě ale paradoxně spadl všechen stres a po každé další výhře jsem si čím dál více věřil, že se dostanu do finále.

Kdo byl vůbec podle tebe před začátkem turnaje největším favoritem? 

Před začátkem turnaje jsem věřil nejvíce Synkovi, Brockovi a Danobossovi. Po vytvoření skupin mi bylo zhruba jasné, kdo má největší šance postoupit. Celé play-off také probíhalo tak, jak jsem předpokládal. Překvapením pro mě byl vlastně jen neúspěch zmíněného Danobosse a naopak úspěch Elfkama, který nakonec skončil třetí.

Líbilo se ti na samotné akci? Měl jsi vůbec čas na to, aby sis Y-Games pořádně obešel?

Akce byla velmi zdařená jak po stránce organizace turnaje, tak programu pro návštěvníky. Já jsem si program prošel jen zběžně v sobotu. Po turnaji jsem zbytek dne totiž připravoval decky, nebo dospával hodiny, které jsem v noci obětoval tréninku.

Při této otázce se nabízí hned druhá – hraješ i jiné hry než Clash?

Vé volném čase se věnuji mnoho různým hrám. Nejvíce ze všech se věnuji asi Hearthstone, ve kterém se snažím postupně zlepšovat, přestože mi Welf nadává, jak mi to nejde. Dalé jsme společně s CHIPYM také profi hráči PUBG a Fortnite. Neurazí mě ani nějaký ten kompet nebo wingman v CSku a když už je toho tryhradu moc, tak zapnu i GTA.

Co uděláš s výhrou? Přeci jen, 400 € je už dost peněz.

Většina hráčů po výhře řekne, že nad tím ještě nepřemýšleli… Já nad tím naopak přemýšlel, ale nic kromě přepočítávání peněz z výhry na množství kebabu mě zatím nenapadlo. 

Spolu s touto hezkou sumičkou jsi získal také pořádný obnos MČR bodů. Věříš si na postup již z další Sklizně (v té minulé vypadl Jess v prvním kole LB, pozn. redakce)?

S tím jak se rychle v Clash Royale mění meta společně s balančními změnami, nemůžu v tuto chvíli říct, jak moc si věřím. Určitě se ale budu snažit s plných sil na MČR postoupit co nejdříve a zbytek roku se věnovat popřípadě jiným Clash turnajům. 

Takže cíl pro tuto sezónu je vyhrát MČR?

Myslím, že je to cíl každého hráče, který se aktivně věnuje PLAYzone turnajům. Pokud bude tento rok na MČR (stejně jako právě na Y-Games) systém banů, věřím, že se moje šance na dosažení tohoto cíle zlepší. 

Nějaká slova na závěr?

Nebuďte másla a užívejte života. #RIPFanta #StillBetterThanSlovakia

Štítky: Y-games
miluju videohry a hlavně ligu legend