Přejít k hlavnímu obsahu

Když se západ potká s východem. Nejlepší momenty ze scrimů na PGI.S stojí opravdu za to!

30. 1. 2021 | 13:39 PUBG: Battlegrounds
Světový šampionát za loňskou sezónu se letos odehraje trošku netradičně. Hráči nebudou muset být na jednom místě, ale i tak to v několika koutech Asie proběhne jako offline turnaj. Kvůli cestě do Jižní Koreje všichni museli podstoupit dvoutýdenní karanténu, díky čemuž jsme se dočkali extra porce společných tréninkových zápasů – které fanouškům přinesly na streamech nebývalou zábavu.
PGI.S
PGI.S

Velká událost je konečně tady. O prvním únorovém víkendu odstartuje PUBG Global Invitational.S 2021 s prize poolem 3,5 milionu dolarů, který díky in-game nákupům ještě poroste. Na vyvrcholení loňské sezóny se kvalifikovalo 32 týmů ze všech koutů světa a těšit se tak můžeme na tu nejvyšší a nejnapjatější kvalitu her za dlouhou dobu. Všechny kromě asijských týmů se už v polovině ledna sletěly v jihokorejském Incheonu, kde v rámci povinné karantény probíhaly každodenní tréninkové scrimy, které byly povětšinou streamovány.

Poprvé za poslední rok se na serveru potkávají týmy s různým playstylem, a proto tyto scrimy nabizí opravdovou show. Jednotlivé týmy si totiž mohou otestovat poslední změny ve své hře, protože například dropovací lokace je potřeba při odlišné konkurenci adaptovat. Scrimy jsou podstatně uvolněnější a často v nich dochází k brzkým soubojům, které na samotném PGI.S uvidíme málokdy. Čím více se první hrací víkend blíží, tak tím více se scrimy berou vážněji, nicméně do té doby se fanoušci PUBG dočkaly téměř každodenních streamů plných parádních momentů. Streamů těchto scrimů se totiž chopili nejen hráči, ale také oblíbený komentátor Paperthin.

Než tedy začne dlouho očekávaný světový šampionát, tak si pojďme společně připomenout to nejlepší z posledních dvou týdnů. Spousta momentů totiž stojí více než za to! Sestřih od Paperthina můžete vidět zde:

Tréninkové zápasy streamovali i asijští hráči, mezi kterými stojí za vyzdvihnutí reakce na 1vs4 od TGLTNa:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.