Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: Cloud9 ovládli Ameriku! Za celou sezónu prohráli jedinou hru

20. 4. 2020 | 12:10 League of Legends
Americkou LCS ovládla soupiska Cloud9. Tahle oblíbená organizace se na samotném vrcholu severoamerické ligy pohybuje už od nepaměti, ale čekání na titul zakončila až v neděli po pěti a půl letech!
Cloud9
Cloud9

Takovou dominanci, jakou předvedli hráči Cloud9 v letošním splitu už jsme dlouho neviděli. Před začátkem splitu bylo vznášeno spoustu otázek ohledně sestavy, jelikož Zven odehrál velmi slabou sezónu v TSM, Vulcana si tým koupil za obrovskou částku, kterou vzhledem k jeho neprověřenosti nikdo nechápal a tým opustil nejlepší hráč poslední sezóny LCS, jungler Svenskeren. Všechny pochyby ale okamžitě Cloud9 zašlapali do země, jelikož od prvního zápasu byl jejich výkon naprosto výborný a s lehkostí dokázali porážet i největší favority.

V ligové fázi uhráli Cloud9 skvělý výsledek 17:1, přičemž jedinou prohru jim uštědřili TSM. Tým si po osobnostní i playstylové stránce ohromně sednul a ve svých rolích převýšil každý z hráčů výrazně všechny své konkurenty. I proto byla kompletní sestava Cloud9 zvolena do nejlepšího týmu jarní části a jungler Blaber si dokonce odnesl cenu za nejlepšího hráče splitu. Právě nad Blaberem vysely obří otazníky, jelikož šlo o jeho první split, co se týče role junglera v základní sestavě LCS týmu. Své role se ale zhostil na výbornou a byl velkým důvodem, proč Cloud9 v lize dominovali.

Finální pořadí jarního splitu LCS 2020:

  1. Cloud9logo std.pngCloud9
  2. FlyQuestlogo std.pngFlyQuest
  3. Eglogo std.pngEvil Geniuses
  4. Team SoloMidlogo std.pngTeam SoloMid
  5. 100 Thieveslogo std.png100 Thieves
  6. Golden Guardianslogo std.pngGolden Guardians
  7. Dignitaslogo std.pngDignitas
  8. Immortalslogo std.pngImmortals
  9. Team Liquidlogo std.pngTeam Liquid
  10. Counter Logic Gaminglogo std.pngCounter Logic Gaming
Blaber

Do play-off skočili Cloud9 jednoznačným vítězstvím nad 100 Thieves 3:0. V semifinále pak podruhé v sezóně ztratili mapu, ale Evil Geniuses i tak jednoznačně přehráli 3:1. V samotném finále je vyzvali nečekaně FlyQuest, kteří ale nezakončili svou dobrodružnou cestu americkým play-off zrovna šťastně, jelikož Cloud9 každou hru zcela ovládli a zvítězili 3:0.

Na mezinárodní premiéru této sestavy si budeme muset ještě pár měsíců počkat, jelikož Mid-Season Invitational by odsunut kvůli aktuální celosvětové situaci. Už nějakou dobu ale ze všech stran můžeme sledovat vyjádření ve stylu, že jde o další velkou severoamerickou naději, která za poslední dobu míří na mezinárodní úroveň. Cloud9 by ale v letním splitu hlavně potřebovali pořádnou konkurenci, jelikož je aktuálně nikdo nedostane do nekomfortních situací, díky nimž se tým může soustavně zlepšovat.

Cloud9 Win

Vítězná sestava Cloud9:

 Kanada Eric "Licorice" Ritchie (Top)
 Spojené státy americké Robert "Blaber" Huang (Jungle)
 Belgie Yasin "Nisqy" ( listen) Dinçer (Mid)
 Dánsko Jesper "Zven" Svenningsen (AD Carry)
 Kanada Philippe "Vulcan" Laflamme (Support)

Zdroj: @lolesports
Štítky: lcs