Přejít k hlavnímu obsahu

MikiTheGoat: Liga je nabitá a šanci na výhru má každý

12. 5. 2020 | 12:54 EA SPORTS FC 24
V prvním kole COOL ligy MikiTheGoat zvítězil nad favorizovaným RIIJKem a ukázal tak, že se s ním rozhodně musí počítat. I proto jsme si se zástupcem týmu FK Teplice připravili rozhovor, ve kterém se rozmluvil nejen o COOL lize, ale i o svém oblíbeném českém týmu, nebo o tom, co čeká od nového ročníku FIFY.
FK Esports Teplice
FK Esports Teplice

Ahoj, nejprve gratuluji k úvodní výhře v COOL lize! Jak bys zhodnotil svůj zápas proti RIIJKovi?

Ahoj, děkuju moc! Na první zápas jsem si věřil, že když dám první gól, tak to už ukopu do konce. Druhý zápas jsem nevěřil, že bych to mohl obrátit. RIIJK skvěle držel míč a řídil dění hry. Nakonec se na mě usmálo štěstí a zápas jsem dokázal otočit a ubránit jednobrankový náskok.

Před zápasem tě mnozí považovali za mírného outsidera. Vnímal jsi to nějak?

Popravdě jsem to moc nevnímal, v některých zápasech je lepší vstupovat do zápasu jako outsider, protože se ode mě tolik neočekává, můžu jen překvapit a zvítězit. 

FIFA Teplice

Zejména druhý mač byl velmi vyrovnaný a musel jsi otáčet. Cítil jsi, že můžeš ztratit, nebo sis věřil na výhru? 

Kdyby jste se mě na to zeptali před ani ne půl rokem, tak vám řeknu, že bych to po prvním gólu vzdal. Momentálně se cítím dobře po psychické i herní stránce, takže jsem věřil, že je to možné obrátit. 

Jak vnímáš ligu samotnou? Myslíš, že tu dlouhodobá soutěž ve FIFA 20 chyběla? 

Celý formát ligy se mi líbí, dlouhodobá soutěž tu opravdu chyběla. Jsem rád, že se do toho někdo pustil a zatím to probíhá skvěle.

Zápasy proti Emericksonovi a MorCaJsovi budou hodně vyrovnané, rozhodne jen jeden, možná dva góly.

V první lize je jen deset spotů a z kvalifikací se neprobojovalo hned několik známých tváří. Kdo myslíš, že může postoupit z druhé ligy?

Myslím si, že v druhé lize to je stejně nabité jako v první. Na scéně je velký počet kvalitních hráčů a úroveň první a druhé ligy je proto srovnatelná. 

V dalším kole tě čeká souboj s Emericksonem, o dva dny později MorCaJs. Co od zápasů  očekáváš?

Proti Emericksonovi jsem popravdě ještě nikdy nehrál, ale budu od něj čekat stoprocentní přístup k zápasu. S MorCaJsem jsem hrál jednou, od něj budu čekat to stejné jako od Emeho a vlastně od všech v první lize. Zápasy budou hodně vyrovnané, rozhodne jeden, možná dva góly.
 

Fifa Teplice COOL liga

Když se na to podíváme zeširoka, za hlavního favorita je považován Seron z týmu Sampi. Vnímáš to podobně?

Pro mě je favoritem každý z nás. V druhé kvalifikaci musel každý ukázat svůj skill a psychický stav, protože kvalifikace se hrála dlouhých sedm hodin, přičemž se odehrálo “jen” šest BO3 zápasů. Ano, poslední dobou má Seron společně s Lakym největší formu a po právu to jsou faroviti COOL ligy, ale překvapit může každý. 

Jak jsi spokojený se spoluprácí se svým týmem FK Teplice? Jak probíhá komunikace s týmem samotným? 

S klukama máme suprovou skupinu do který si píšeme všechno, i s manažerem Štefanem Šragou a bývalým hráčem Seronem. Jsem rád že mi dal Štefan šanci reprezentovat Teplice na esportové scéně, je to pro mě čest. 

Od nové FIFY neočekávám nic, jinak bych byl akorát zklamaný.

Většinou se ve FIFA 20 soutěží jednotlivě. Trénujete ale nějak s dalšími hráči FK Teplice, nebo to zkrátka ve FIFĚ není úplně možné?

Teď v blízké době by měly být kvalifikace na MČR ve formátu 2v2, takže bychom si mohli kopnout, ale asi to neplánujem (směje se).

Sleduješ i klasický fotbal? Máš nějaký oblíbený klub nebo hráče? 

V Česku je můj oblíbený tým pražská Slavia, ve světě fandím Chelsea a nejoblíbenější hráč je Sadio Mané.

Pomalu se blíží konec sezóny a i když probíhá Team of the Season, mnozí už myslí na další ročník. Co bys si do nové FIFY přál ty?

Současná FIFA mi vyhovuje a baví mě, vím že až skonči TOTSky, tak ten hype přejde a budu taky čekat na novou fifu. Od nové fify neočekávám nic, jinak bych byl akorát zklamaný (směje se).

Díky za rozhovor! Máš nějakou závěrečnou zprávu pro fanoušky Teplic, nebo naše čtenáře?

Sledujte zbytek COOL ligy na instagramu _miki1313_ a děkuju moc za rozhovor.


Tým Nessus Gaming se všemi důležitými novinkami okolo esportového týmu FK Teplice můžete sledovat na Facebooku a Instagramu. FIFA COOL liga pokračuje už ve středu druhým kolem a bude se vysílat od 18 hodin na Twitch kanále Primy COOL.