Přejít k hlavnímu obsahu

Nemůžete hrát Fortnite na IOS? Máme pro vás 5 alternativ!

10. 9. 2020 | 08:00 Fortnite
Díky konfliktu Epicu s Applem bylo Fortnite zakázáno na všech IOS platformách a zařízeních. Bylo tedy jen otázkou času, než si bývalí hráči této oblíbené Battle Royale hry začnou hledat náhradu.
alternativy
alternativy

I když mobilní Fortnite nebyl tak populární jako jeho PC ztvárnění, měl významnou základnu fanoušků, kteří tuto hru milovali přesně takovou, jaká byla. Její odstranění z obchodu je tím pádem velmi mrzelo a tlumilo jejich porci zábavy, takže se rozhodli vyhledat nové hry, které by mohly být stejně zábavné. Takže pokud i vy patříte mezi nešťastníky, kteří hledají mobilní náhradu za Fortnite, třeba si vyberete ze seznamu níže.  

1) Rules of Survival 

Tato hra patří k nejnovějším Battle Royale hrám z tohoto seznamu a je Fortnitu velmi podobná. Z hlediska gameplaye se spíše podobá PUBG Mobile, ale základy jsou víceméně stejné, jako ve Fortnite. Oproti němu zde na jedné z map s názvem Fearless Fiord lze najít až 300 hráčů, což je oproti jiným hrám stejného zaměření unikátní. Rules of Survival je na IOSU v poslední době velmi oblíbená. Její hodnocení je 4,5 a přibližný počet stažení činí kolem 50 milionů. 

rules

2) Call of Duty: Mobile 

Jedna z nejoblíbenějších franšíz z žánru stříleček vyšla na mobilní zařízení teprve vloni. Call of Duty patří dozajista mezi jednu z nejlepších Fortnite alternativ, jelikož je podobně zábavná a kompetitivní. Kromě realistické grafiky a plynulého ovládání má hra celou řadu herních režimů, které nikdy nedopustí, aby hra byla stereotypní nebo nudná. Kromě Battle Royale režimu poskytuje i 5v5 deathmatch, CoD Black Ops a další. Místa zabere více než průměrná Battle Royale hra a při pravidelném hraní může zničit dlouhověkost vašeho telefonu.  

cod

3) Cyber Hunter 

Tato hra nepatří k jedněm z těch nejoblíbenějších, jelikož pravidelně přichází s řadou unikátních novinek a herních mechanik, takže hráčům trvá, než se jí přizpůsobí. Jakmile ale pochopí základní funkce, stane se pro ně hra velmi oblíbenou a jen tak je nepustí. Počet stažení dosahuje v současné době kolem 10 milionů, a my tušíme, že se jistě ještě o dost zvedne, ale pouze v případě, že dojde k opravení problému s cheatováním. 

cyber

4) Garena Free Fire: 3volution 

Nejzábavnějším rysem této hry je to, jak je rychlá. Každý zápas trvá přibližně 10 minut, a to jí dělá velmi akční. Podobně jako u CoD oplývá hra jednoduchým ovládáním postav a pěkným klíčovým zvýrazněním na obrazovce. Vzhledem k tomu, že se zde nachází vlastní funkce hlasového chatu, nemusíte se zabývat aplikacemi třetích stran pokaždé, když si budete chtít zahrát s přáteli. Stejně jako u hry Cyber Hunter, je zde cheatování jedním z největších problémů. Bohužel, systémová opatření proti podvodům jsou zde velmi nízká. 

free

5) Battlelands Royale 

Pokud patříte mezi příležitostné hráče, kteří neradi dávají svoje peníze do stříleček, bude pro vás Battlelands Royale to pravé ořechové. S kreslenými modely postav a zábavným atraktivním prostředím získáte hodiny nekončící zábavy. Hra dokáže přilákat hráče různých věkových skupin, jelikož pro její pochopení nejsou potřeba hodiny hraní. V každém zápase je 32 hráčů a průměrný match trvá přibližně 5 minut, což dokáže skvěle vyplnit zbytkový čas ve vašem denním programu. Pro většinu hráčů přestane hra být po čase atraktivní kvůli slabému soutěžnímu cítění, takže pokud patříte mezi ty, co rádi hrají soutěžně, nejspíš tato hra nebude nic pro vás.  

battle