Přejít k hlavnímu obsahu

Nintendo zavírá opravárenská centra ve Spojených státech kvůli obavám z koronaviru

27. 3. 2020 | 10:00 Všechny hry
Navzdory opatřením se koronavirus stále šíří, a tak se rozhodlo zareagovat i Nintendo of America a zavřít svá opravárenská centra ve Spojených státech.
Nintendo
Nintendo

Nintendo of America oznámilo, že jejich opravárenská centra budou do odvolání zavřena. Musí poslechnout „federální a místní pravidla“ týkající se šíření onemocnění COVID-19. Není se co divit, podle Worldometers je USA v pořadí třetí zemí s nejvyšším počtem infikovaných, k 25. březnu bylo evidováno 54 tisíc nakažených. 

Nintendo kvůli nepředvídaným událostem zareagovalo na obavy některých zákazníků zavedením FAQ (v překladu nejčastěji kladené otázky). Zatím není jasné, kdy opravárenské služby znovu započnou, Nintendo prozatím slíbilo update své stránky podpory, až to bude možné. 

Zákazníci, kteří se pokusí svá zařízení poslat, nebo jsou v tuto chvíli v přepravě, je obdrží zpět kvůli jejich nedoručitelnosti. Bohužel, pokud opravárenské centrum už zařízení má, zůstane tam, dokud se znovu neotevře. Objednávka opravy služeb může být v Nintendo systému až 180 dní a stejná objednávka může být využita, až služby zase začnou fungovat. 

Kdyby náhodou v době uzavření center skončila zákazníkovi záruka, Nintendo uzná záruku po dobu, kdy budou opravárenská centra zavřená. Březen pro Nintendo of America není jednoduchý, jeden zaměstnanec v sídle společnosti byl podle zprávy v The Seattle Times 12. března pozitivně testován na koronavirus.