Přejít k hlavnímu obsahu

Organizace 100 Thieves odchází z CS:GO, v týmu navíc údajně končí jks a jkaem

12. 10. 2020 | 18:10 Counter-Strike 2
Severoamerická organizace 100 Thieves plánuje ukončit své působení v CS:GO. S novinkou přišel server HLTV.org, kterému tyto plány prozradil zdroj blízký týmu. Australané tak nejen, že budou muset hledat nový domov, ale také nové spoluhráče, na odchodu jsou údajně dva hráči.
100 Thieves CS:GO
100 Thieves CS:GO

Organizace v CS:GO působila od loňského října, kdy podepsala australskou sestavu z týmu Renegades. Teď však podle zákulisních informací chystá královnu FPS her opět opustit. Hlavní motivací je odchod jejich hvězdného hráče a loňské světové patnáctky, Justina "jks" Savage, který má namířeno do Complexity.

100 Thieves se v poslední době potýkají s poklesem formy a s výjimkou ESL Pro League se v žádném z letošních turnajů příliš nedařilo. Před dvěma týdny navíc oznámil svůj přechod na Valorant zkušený coach Chet. Odchod Justina je tak pro The Boys, jak se tomuto týmu přezdívá, finální křebík do rakve. Podle spekulací se navíc chystá z týmu odejít i jediný neaustralský hráč, Nor Joakim "jkaem" Myrbostad, který již obdržel několik nabídek, ale nic zatím nebylo domluveno.

jkaem, azr, jks

Organizace se do světa CS:GO pokusila vstoupit již v roce 2017, kdy podepsala jádro tehdejšího brazilského týmu Immortals, které získalo druhé místo na PGL Krakow Majoru. Kvůli problémům s vízy však tým musel vynechat nadcházející ELEAGUE Major a kvůli kontroverzi Vita "kNgV-" Giuseppeho se tým rozpadl dřív, než stihl odehrát jediný zápas.

100 Thieves tak naplno vstoupili do světa CS:GO až právě podpisem australského týmu. Ten si vyhlédl díky jeho semifinálovém úspěchu na dosud posledním Majoru, kterým byl Starladder v Berlíně. I po něm tým sbíral úspěchy a dostal se mezi stabilní světovou špičku. S příchodem koronaviru a online zápasů však přišel výrazný propad formy.

Štítky: 100 Thieves
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.