Přejít k hlavnímu obsahu

Pátý týden LCS přinesl naprostý chaos v táboře TSM, CLG jsou naopak zpátky ve formě

8. 3. 2021 | 20:21 League of Legends
Tento týden jsme měli v LCS skvělou podívanou. Vzhledem ke speciálnímu formátu ligy pro tento rok, šlo v tomto týdnu docela o dost. Některé týmy prožívají těžké období a nemají žádné jistoty, pátý týden nám však napověděl, co můžeme čekat od posledního týdne LCS a jaké týmy jsou ve formě. Hlavní pozornost na sebe upoutaly zápasy TSM a výkony CLG.
TSM Spica
TSM Spica
Zdroj: Riot Games

V sobotu v brzkých ranních hodinách našeho času na sebe narazily celky TSM a Dignitas. Tento zápas doporučujeme zhlédnout každému, kdo se někdy cítil frustrován z prohry ve vlastní hře, protože to, co se povedlo TSM ztratit, je těžké popisovat slovy. TSM celý zápas dominovali, dokonce natolik, že v jednu chvíli měli vedení sedmi tisíc zlaťáků nad svým soupeřem. Je ale nutno podotknout, že Dignitas se soustředili na draky, ze kterých nakonec získali dračí duši. Ta byla hlavním strůjcem jejich famózního obratu a výhry nad TSM.

Zápas TSM proti Dignitas byl přesný opakem dalšího zajímavého klání dne mezi Immortals a CLG. Tým CLG je i přes svoji nabitou sestavu jednoznačně největším zklamáním jarního splitu, tudíž se od nich neočekávalo moc, ale šance na výhru proti Immortals pro ně byla určitě reálná. Už od začátku CLG dominovali a nedali Immortals jakoukoliv šanci prosadit se v zápase. Jako třešnička na dortu by se dal nazvat pětizářez hráče Jasona “WildTurtle” Trana a jeho Kalisty. Hru ukončil se skóre 9-0-1 a byl tahounem svého týmu.

Nedělní zápas mezi TSM a Cloud9 hodně připomínal TSM vs. Dignitas, akorát obráceně, kdy TSM od začátku tahali za kratší konec. Cloud9 měli dostatečně velký náskok na každé části mapy, až na horní linku, kde nechali Ibrahima “Fudge” Allamiho osamoceného s jeho Gnarem. Bohužel pro Cloud9 byl právě Fudge slabším článkem hry, přes který se nakonec TSM dokázali dostat zpátky do zápasu a neskutečně jej otočit a vyhrát. Lawrence “Lost” Sze Yuy Hui na konci hry připsal pětizářez se svojí Kai’Sou. TSM tato výhra přiblížila v tabulce na rozdíl jediné výhry od Cloud9.

Výhra TSM proti Cloud9 nebyla ani zdaleka tak šokující, jako zápas týmu Liquid proti CLG. Jak je zmíněno výše, CLG v této sezoně zatím nepůsobí nijak úchvatně, ale takovou podívanou nečekal vůbec nikdo. CLG naprosto zdemolovali Team Liquid, a to hlavně díky souboji na středové linii, kde Eugene “Pobelter” Park dominoval se svým Lucianem, který fungoval jako skvělá odpověď do týmové kompozice TL a zároveň výborně pasoval do kompozice jeho vlastního týmu. Hru ukončil se skóre 8-1-5.

Pro tento týden je to z LCS vše, příští týden nás čeká pořádná porce League of Legends, protože končí základní části jarního splitu LEC a LCS. Aktuální tabulka severoamerické soutěže vypadá následovně:

Tabulka LCS po předposledním týdnu
Tabulka LCS po předposledním týdnu
Zdroj: Riot Games
Štítky: lcs
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.