Přejít k hlavnímu obsahu

PEL Contenders: Po povedené neděli postupují do ligy eXtatus a těsně i Inside Games

14. 7. 2019 | 22:39 PUBG: Battlegrounds
Zatímco Jiří "oKKo" Trojan se s MOONWOLF popere za týden o postup do nejvyšší soutěže, nejprve tu máme baráž do PEL Contenders. Tam po nevyrovnané sezóně bohužel spadli Inside Games, které v boji o druhou nejvyšší evropskou ligu doplní díky výkonům v PEL Open také eXtatus.
PUBG Europe League
PUBG Europe League

UPDATE #3: Mohl by být závěrečný den napínavější? eXtatus po 16. a 11. místě zařadili vyšší rychlostní stupeň a druhým místem a následnou výhrou si premiérový postup do druhé nejvyšší evropské soutěže v podstatě zajistili. Zato Inside Games se probrali až v předposlední hře a v té úplně poslední se museli spoléhat na Odstřelovače, který jako tahoun svého týmu neuvěřitelně clutchnul výhru a o pouhé tři body tak i druhý CZ/SK zástupce postupuje do ligy! To vše díky tomu, že jeden účastník PEL-C odstoupil a postupuje o tým více...

PEL Contenders

UPDATE #2: Ani za celý den Erangelu se CZ/SK výběrům nepodařilo v jediné hře probojovat do TOP3. eXtatus tak postoupně propadli na 9. příčku, kde však mají stále sympatický náskok, Inside Games se pak lehce posunuli na 11. pozici. O všem se však rozhodne v posledním dni, tak nezapomeňte oba týmy podpořit!

UPDATE #1: Králem prvního dne se stal finský tým YMCA Esports, který ovládl tři ze čtyř her a dominuje tabulce. Ani jeden z CZ/SK týmů se ani v jedné hře nevešel mezi tři nejlepší, eXtatus se ale i tak díky 19 killům nachází 5. příčce. Inside Games pro změnu absolutně nepřály zóny a po prvním dni jsou až jedenáctí.


Turnaj s označením PEL-C Phase 3 Promotion odstartoval první fází již v pondělí, kdy se první várka týmů z otevřených kvalifikací utkala s nejhoršími týmy druhé fáze sezóny. Celé dění zde ovládl polský tým Powerful, který dříve působil pod Izako Boars. Důležitá je tu však postupující devítka, kterou doplní v BO16 sérii výše nasazená část týmů z otevřených kvalifikací a Inside Games, kterým jistota záchrany o chloupek utekla.

Inside Games už v druhé nejvyšší evropské soutěži působí od první části sezóny, ve které se dokonce kvalifikovala na offline turnaj do Berlína. Zachránit nepovedenou druhou fázi se budou snažit v konkurenci týmů, na které bezesporu mají. Společnost IG bude dělat také druhý česko-slovenský zástupce, otevřenou kvalifikací v regionu, kam spadáme, dokázali totiž projít i hráči ROG.eXtatus. Na přímý postup to nebylo, ale jako třetí seed regionu EU West čeká na eXtatus rovnou tato druhá fáze baráže o PEL Contenders.

Harmonogram:

  • Pátek 12. 7. od 19:00 – 2x Miramar, 2x Erangel
  • Sobota 13. 7. od 16:00 – 6x Erangel
  • Neděle 14. 7. od 16:00 – 6x Miramar

Šestnáct týmů, ale postoupit může pouze devět. Budou se radovat i oba naši lokální zástupci?

NVIDIA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.