Přejít k hlavnímu obsahu

Pewdiepie podepsal exkluzivní smlouvu s YouTube

9. 5. 2020 | 08:00 Všechny hry
Felix Arvid Ulf Kjellberg je bezpochyby nejznámější a neúspěšnější youtuber na planetě. Přestože ho na jeho cestě doprovázela řada kauz a kontroverzí, dokázal si vybojovat místo v srdci více než 100 milionů lidí. V minulosti jsme mohli vidět třeba streamera Ninju, jak podepsal smlouvu s platformou Mixer, nebo timthetatmana, který se naopak upsal Twitchi. Proto se i YouTube rozhodl vstoupit do této bitvy o známé tváře.
Felix Kjellberg
Felix Kjellberg

Felix "Pewdiepie" Kjellberg má na svém YouTube kanále přes 104 milionů odběratelů a je nejznámějším tvůrcem již přes jednu dekádu. Přesto je momentálně druhým nejodebíranějším kanálem, hned za indickými T-Series. V pondělí do tisku mluvčí YouTube oznámil, že Pewdiepie má na svých videích více než 25 miliard zhlédnutí a je zdaleka jediným kanálem, který spravuje jeden člověk, co to dosáhl tak daleko.

Pewdiepie
YouTube je mým domovem, již více než 10 let streamování na této platformě mi přijde přirozené, zatímco hledám další cesty při tvorbě obsahu a komunikaci s fanoušky po celém světě. Streaming je něco, na co se zaměřuji v roce 2020, takže možnost být partnerem YouTubem je skvělá do budoucna

Smlouva je velmi důležitá pro YouTube v dlouhodobé přetahované mezi  různými streamovacími platformami. Tento kontrakt je jistě velkou ranou pro Twitch, který je největší platformou na streamování a Kjellberg tam kdysi streamoval. YouTube se dostal znovu do hry a je nyní schopný Twitchi konkurovat nejen tímto velkým a důležitým přírůstkem do rodiny streamerů, ale například i známým hráčem Jack "CouRage" Dunlopem, který podepsal smlouvu minulý listopad.