Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane radí svým sledujícím, aby nedávali lidem, kteří mají peníze, věci zdarma

20. 10. 2020 | 12:21 Twitch.tv
Hvězda Twitche Pokimane říká, že lidé musí dvakrát přemýšlet nad tím, než se rozhodnou darovat své peníze lidem, kteří už jsou bohatí.
Pokimane
Pokimane

S více než 5,95 miliony followerů kraluje streamerka Imane „Pokimane“ Anys celé platformě Twitch.tv. Když k tomu přičteme 23 milionů sledujících napříč všemi sociálními sítěmi, rozhodně se jedná o jednu z nejvlivnějších herních osobností planety. Také proto se věnuje zvláště velká pozornost tomu, co prohlašuje. Třeba nedávno se omlouvala za nevhodně zvolenou poznámku, za kterou dostala i od svých fanoušků pořádně vyčiněno. 

S odhadovaným počtem 10 tisíc odběratelů měsíčně na Twitchi si streamerka vydělá kolem 25 tisíc dolarů, to je ale pouze malá část jejího výdělku, neboť má uzavřeno několik velkých sponzorských dohod. V minulosti Pokimane jednou odmítla sponzorskou nabídku v hodnotě 3 milionů dolarů. Zároveň se však jedná o jednu ze streamerek s nejvyšším příjmem, co se týče sponzorských darů, které většinou představují velkou část příjmu samotného. 

Fanoušci ji neustále zasypávají příspěvky a sponzorskými dary, což jí samozřejmě nevadí, občas se však musí i k této záležitosti vyjádřit. Nedávno jí jeden z fanoušků daroval nějaké „bity“ (Twitch měna, kterou můžete zakoupit za skutečné peníze a poté užít ke sponzoringu) a poslal jí hlasovou zprávu, v níž zmínil, že u něj má „kafe zdarma“ v místě jeho práce. Pokimane byla za příspěvek velmi vděčná, musela se ovšem podělit s fanoušky na streamu o svůj názor na tuto otázku. Nutno dodat, že nejdříve přispěvateli poděkovala.

OK, budu upřímná… Všichni byste měli přestat dávat lidem, kteří mají peníze, věci zdarma. Influenceři, herci, lidi, které poznáváte… Oni mají peníze!“ řekla od srdce a s nadsázkou dodala: „Měli byste jim raději říct: ‚Ahoj, jsem tvůj opravdu velký fanda!‘ a požádat je o dýško navíc.“

Někteří lidé tuto její zprávu vnímají ironicky a označují ji za hypokrita, neboť sama neustále dostává sponzorské dary během svých streamů, což někteří označují za to samé jako „dávání věcí zdarma bohatým.“ Pokimane v minulosti potkalo pár kontroverzních případů, například když před několika měsíci dostala ban za neúmyslné odhalení bradavky. Obecně však lze říct, že v minulosti prokázala, že jí na komunitě skutečně záleží a že v jádru jde o dobrého člověka. Před několika týdny se rozhodla věnovat sponzorské dary a odběr ve výši 10 tisíc dolarů ostatním content creatorům na Twitchi, tento rok zároveň věnovala příspěvek ve výši 50 tisíc dolarů Kalifornské univerzitě na esportová stipendia.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Pokimane