Přejít k hlavnímu obsahu

Policie vyšetřuje poplašnou zprávu o přepadení Ubisoftu

15. 11. 2020 | 18:25 Všechny hry
V pátek 13.11. 2020 odpoledne obdržel dispečer na lince 911 informaci, že sídlo Ubisoftu v Montrealu bylo přepadeno a útočníci mají rukojmí. Policie celou budovu musela evakuovat. V budově se však žádní útočníci nenašli a později se na Twitteru policie v Montrealu objevilo, že tím případ nekončí a budou se značit zjistit, kdo falešnou zprávu lince 911 podal.
Police Operation
Police Operation

Po příjezdu na roh Saint-Viateur Avenue a Saint-Laurent policie uzavřela okolí a držela veřejnost dál od studia. Mezitím místní média začala informovat o možném přepadení s rukojmími. Než dorazila zásahová jednotka, policie stihla evakuovat velké množství lidí nejen z budovy, ale i ze střechy studia. Následně vyšlo prohlášení, že žádné nebezpečí nehrozí a situace vznikla na základě falešné informace podané lince 911. Oficiální účet Ubisoft Montreal následně poděkoval policii za rychlé jednání a veřejnosti za slova podpory.

Naštěstí kvůli pandemii koronaviru pracovala většina zaměstnanců z domova a do studia docházeli jen dobrovolně. Policie však vydala prohlášení, že se budou snažit přijít na stopu osobě, která toto šílenství spustila falešným telefonátem na tísňovou linku.