Přejít k hlavnímu obsahu

PROGRAM: Kdy začínají největší světové ligy?

7. 1. 2019 | 01:40 League of Legends
Nová sezóna přichází i na scéně LoL Esport. Fanoušci z celého světa se nyní mohou těšit na začátek všech velkých lig jako LCS, LEC, LCK či LPL.
LOL Esports 2019
LOL Esports 2019

12. ledna: CBLOL: Brazílie

Jako první z hlavních lig začne už v sobotu 12. ledna brazilská CBLOL. Z osmi zúčastněných týmů bude titul z loňského léta obhajovat KaBuM! e-Sports, ale velké očekávání mají i celky jako Vivo Keyd, nebo Flamengo eSports, ve kterém hraje slavný BrTT nebo Korejec Shrimp. Finále play-off by se mělo odehrát v první polovině dubna.

14. ledna: LPL: Čína

Region posledních vítězů Worlds začíná svou sezónu v pondělí 14. ledna. V lize je už ohromných 16 týmů. Každý s každým odehraje pouze jednu bo1 sérii a do play-off postoupí přesně polovina z nich, tedy osm. Hlavními favority jsou světoví šampioni Invictus Gaming, ale do boje o titul budou mít určitě co říct i Royal Never Give Up, JD Gaming, Topsports Gaming či Suning

16. ledna: LCK: Jižní Korea

Týmy z LCK už plánují pomstu kvůli nepovedeným Worlds. Liga začne 16. ledna a účastní se jí celkem 10 jihokorejských týmů. V tomto regionu se měnila naprostá většina sestav, ale nejvíce favorizovaná je skvadra SK Telecom T1. I vzhledem k výsledkům KeSPA Cupu se ale musí počítat i s Griffin, Gen.G nebo KT Rolster

LCK 2019 start

17. ledna: LMS: Taiwan

Den po startu LCK startuje sezóna další důležitá liga, a to sice taiwanská LMS. Dá se předpokládat, že týmy z tohoto regionu stále patřit mezi ty silnější regiony, i když v posledních letech nedokázali hrát na úrovni jiných major regionů. Výrazně byla oslabena dlouhodobá jednička regionu, Flash Wolves, která bude obhajovat titul. Z konkurence jim ten další má šanci vyfouknout celky G-Rex, J Team nebo Mad Team

17. ledna: VCS: Vietnam

Vietnam se jako region osamostatnil teprve vloni a rychle se dostal mezi přední regiony mimo velkou pětku. Osmičlenná liga zde začíná také 17. ledna a největšími favority jsou obhájci titulu, Phong Vu Buffalo. V boji o titul budou své chtít říct i EVOS Esports a Gigabyte Marines.

18. ledna: LEC: Evropa

Už ve čtvrtek 18. ledna přijde první kolo evropské nejvyšší ligy - LEC. Na start této desetičlenné soutěže se asi těší největší porce League of Legends fanoušků z naší krajinky a také z celé Evropy. Před sezónou v lize proběhl franchising, což znamenalo velké změny v týmových soupiskách. Největším favoritem budou jistě Fnatic, ale ostatní organizace, jako třeba G2 Esports nebo Misfits Gaming, proti nim postavily velmi silné soupisky. Fanoušky domácí scény bude jistě zajímat působení Sheriffa v týmu Origen a Humanoida ve Splyce.

LEC 2019 začátek

18. ledna: OPL: Oceánie

Na den 18. ledna se těší lolkaři z Austrálie a Nového Zélandu. Z osmi týmů, které mezi sebou budou bojovat o účast na MSI, už dlouho vyčnívají dva - Chiefs Esports Club a Dire Wolves. Bylo by ale zajímavé, kdyby těmto dvěma gigantům dokázal letos konkurovat i nějaký další tým. 

19. ledna: TCL: Turecko

Na turecké scéně jsme v loňské sezóně viděli hned tři české tváře. V této lize proběhl také letos franchising a přišli hvězdní hráči ze zahraničí, z nichž lze vypíchnout Wolfa, který posílil SuperMassive. Přišlo ale i mnoho hráčů, kterým třeba nebylo nabídnuto místo v lepší lize a Turecko je zlákalo díky své finanční síle. V lize tedy uvidíme třeba Giliuse, Tricka, Nagneho nebo Frozena. Z deseti týmů, které v lize budou soupeřit, lze za favority považovat SuperMassive, Royal Youth nebo Besiktas Esports

19. ledna: LJL: Japonsko

Další osmičlennou ligou je Japonsko, kde se League of Legends zatím netěší takové oblibě, jak by si vedení Riot Games přálo. I přesto má Japonsko vlastní server a regionální ligu. LJL sice patří k těm slabším ligám, ale kvůli Worlds a MSI se vyplatí mít o ní alespoň minimální přehled. I tato liga byla před sezónou frančízována a proto je v ní plno nových organizací. Za favority jsou považovány týmy V3 Esports a DetonatioN FocusMe.

LoL Esports

26. ledna: LCS: Severní Amerika

Až 26. ledna začne severoamerická LCS. I tato liga je u nás velmi oblíbená a navíc je i velmi kvalitní. Na Worlds zazářil tým Cloud9, kterému však odešel hvězdný midař Jensen. Největším favoritem bude tedy bezpochyby Team Liquid, který loni opanoval oba splity a před další sezónou tým ještě posílil. Do týmu krom Jensena přišel ještě světový šampion 7. sezóny, CoreJJ. Diváky této soutěže bude určitě zajímat také Team SoloMid, který loni zažil nejhorší sezónu ve své historii a v té nové budou chtít vrátit svou značku zpět na vrchol.

16. února: LCL: Země bývalého sovětského svazu

Více než měsíc po začátku brazilské ligy začíná sezóna v ruské LCL. V lize se nově objeví bývalí hráči eSuby - xTylk v Gambit Esports a Four v Elements Pro Gaming. Právě xTylk se svým týmem má patřit mezi hlavní favority soutěže, ale soupisky jsou u mnohých týmů zastřeny tajemstvím, a pravděpodobně se dočkáme velkých změn v téměř všech týmech. 

LCS 2019 start
Štítky: LoL Esports, LoL, esport