Přejít k hlavnímu obsahu

Season 8: Loot Truck přijíždí na přepracovaný Sanhok, který se designově opravdu povedl

22. 7. 2020 | 09:00 PUBG: Battlegrounds
Před třemi měsíci jsme o sedmé PUBG sezóně hovořili jako o jednom velkém zklamání. Jak je na tom sezóna osmá? Pojďme si postupně projít patch notes, které se nejvíce týkají předělání spousty lokací na mapě Sanhok a kam dorazil i jeden unikátní a zajímavý prvek!
Loot Truck
Loot Truck

Než se dostaneme k Sanhoku, tak osmá sezóna s sebou klasicky přináší nový Season Pass. Z toho byly oproti minulým provedením odebrány komunitní, začátečnické a Progression mise. Náhradou za ně je přístupnost k sezónním úkolům hned od začátku, už vás tak nečeká žádné čekání na jednotlivé týdny. Z hlediska gameplaye je zajímavou novinkou nová možnost házet kanystry s benzínem a vyladěny byly také některé drobnosti u hodnoceného režimu. Drobných vylepšení se dočkal UI/UX a kromě nových skinů jsme se dočkali 22 bug fixů. Pojďme však na to hlavní, protože nový Sanhok vypadá opravdu parádně – někdo by řekl, že z hlediska vizuálního provedení teď ve hře nemá konkurenci! Pokud preferujete video podání, tak i to pro vás máme.

Jak můžete vidět, tak hlavní dominantou, která upoutá zrak každého hráče, je přídavek Loot Trucku. Tenhle nákladní vůz je takovou lepší verzí air dropu, stačí jej jen potkat na silnici, vystřelit do něj dostatek kulek a on vám za odměnu vyhodí různě velkou krabici. Ta největší, na kterou z AR stačí okolo 40 nábojů, vám garantuje jeden předmět Level 3, a to klidně i helmu. Na mapu bude navíc nově přidaný Panzerfaust, který vám k získání předmětů z Loot Trucku taky hodně dopomůže. Specialitou tohoto náklaďáku je také možnost dostat speciální varianty některých zbraní, jež mají speciální název a už v základu na sobě mají všechny attachmenty. Loot Trucky, jezdící po jasně daných cestách, mohou být v jednu chvíli na mapě 4, celkem se jich za hru spawne až 8.

Sanhok ale v první řadě prošel designovou obměnou. A to razantní. Mapa má najednou úplně jinou atmosféru a některé lokace, jak se sami můžete přesvědčit v přehledu obrázků před a po, vypadají opravdu skvostně.

  • Bootcamp je celý přeskládaný a vypadá hodně rozmanitě, ačkoliv stále zůstává hot drop lokací
  • Quarry už není jen vyprahlou jámou, ale dá se skrze něj šikovně proplést, a to nejen v nížíně
  • Mongnai na severovýchodě mapy nahradil Airfield, kde se budou automaticky spawnovat Glidery
  • Smazány jsou i doky, které jsou nahrazeny Getaway, prostorem pro turisty se zábavními podniky
  • Nejvíce ze všeho se povedly ruiny a jeskyně, nádech starobylosti je cítit už jen z pouhých screenshotů
  • Z hlediska gameplaye je největší změnou zúžení řeky, kterou už takřka nikde nebude problém přebrodit
  • Drobných změn a rozšíření silnice se dočkaly městské lokace Pai Nan, Khao, Sahmee a Kampong
  • Bez milosti bylo zameteno s nepříliš oblíbeným Bhanem, který nahradí pouze pár obyčejných baráků

Všechny tyto novinky dorazily ve středu 15. července na test server, o týden později se na něj v brzkých ranních hodinách můžete těšit živě. Kompletní patch notes PC Update 8.1 naleznete na oficiálních stránkách zde.

New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
New Sanhok (Season 8)
Štítky: PUBG update
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.