Přejít k hlavnímu obsahu

Půjde v hlavní části MSI o boj mezi SKT a Invictus, nebo překvapí západ?

9. 5. 2019 | 15:51 League of Legends
Play-In končí a hlavní část turnaje začíná. Šest mistrovských týmů se chystá na vzájemný boj o titul šampionů Mid-Season Invitational 2019.
Mid-Season Invitational 2019 Preview
Mid-Season Invitational 2019 Preview

Do hlavního turnaje nakonec postoupily celky: Team Liquid (Severní Amerika), Flash Wolves (Taiwan) a Phong Vu Buffalo (Vietnam), které doplnily trojici SK Telecom T1 (Korea), G2 Esports (Evropa) a Invictus Gaming (Čína). Těchto šest týmů mezi sebou odehraje vždy dva bo1 zápasy o postup do čtyřčlenného play-off, ve kterém se přejde na systém bo5. V tomto článku si představíme jednotlivé týmy a zhodnotíme jejich šance v turnaji.

SK Telecom T1: Zvládne supertým navrátit Koreji slávu?

SK Telecom T1 2019

Sestava:

 Jižní Korea Kim "Khan" Dong-ha (Top)
 Jižní Korea Kim "Clid" Tae-min (Jungle),  Jižní Korea Kang "Haru" Min-seung (Jungle - Sub)
 Jižní Korea Lee "Faker" Sang-hyeok (Mid)
 Jižní Korea Park "Teddy" Jin-seong (AD Carry)
 Jižní Korea Cho "Mata" Se-hyeong (Support)

Korejský mistr jede letos na MSI snad poprvé bez škatulky jasného favorita. Osmá sezóna totiž týmům z LCK na mezinárodní scéně vůbec nevyšla a šlo o asi nejhorší korejský rok v dosavadní historii. Šanci zlomit to, má nový supertým, SK Telecom T1, který po loňském fiasku postavil okolo Fakera velmi silnou sestavu, která ovládla korejskou LCK. 

SKT sice na turnaj jede po dominantním výkonu v domácím play-off, kde přejel 3:0 Kingzone DragonX i Griffin, ale v průběhu základní části tak dominantně ani zdaleka nevypadal. Nakonec pro tým byl úspěch udržení druhého místa na konci ligové fáze. Individuálními kvalitami SKT bezpochyby překypuje, ale zároveň je vidět, že se tým prezentuje pomalejším stylem, než jeho budoucí soupeři. Hlavně v bo1 zápasech by to mohl být obrovský problém, a nejednomu týmu LCK se to v minulosti vymstilo.

Invictus Gaming: TheShy a Rookie táhnou tým k dalšímu mezinárodnímu triumfu

Invictus Gaming MSI 2019

Sestava:

 Jižní Korea Kang "TheShy" Seung-lok (Top)  Jižní Korea Lee "Duke" Ho-seong (Top - Sub)​
 Čína Gao "Ning" Zhen-Ning (Jungle)
 Jižní Korea Song "Rookie" Eui-jin (Mid)
 Čína Yu "JackeyLove" Wen-Bo (AD Carry)
 Čína Wang "Baolan" Liu-Yi (Support)

Papírově největším favoritem je asi čínský mistr Invictus Gaming, který ovládl poslední světový šampionát. Že nešlo o jednorázovou záležitost dokázali jeho členové i v off-season turnaji Demacia Cup, a co je důležitější, v letošním jarním splitu čínské LPL, kde ve finále porazili 3:0 překvapení sezóny, JD Gaming. 

Týmu vyhovuje i současná meta, kdy se hodně cílí na solo lanery, a budou tak ve velmi podobných podmínkách, jako na posledních Worlds. V průběhu jara se dobře vedlo i botlajně, která je jinak často upozaďována. JackeyLove s Baolanem však ukázali, že světovými šampiony nejsou jen tak náhodou a do týmu na špičce světové scény jednoznačně patří. Celkově IG působí jako tým bez jasné slabiny, který je ve velké formě. Jen čas ukáže, jestli je dokáže někdo zaskočit. 

G2 Esports: Evropská výprava míří vysoko

G2 Esports Mid-Season Invitational

Sestava:

 Dánsko Martin "Wunder" Hansen (Top)
 Polsko Marcin "Jankos" Jankowski (Jungle)
 Dánsko Rasmus "Caps" Winther (Mid)
 Chorvatsko Luka "Perkz" Perković (AD Carry)
 Slovinsko Mihael "Mikyx" Mehle (Support)  Švédsko Hampus "promisq" Abrahamsson (Support - Sub)

Evropská LEC vyslala do bojů na MSI dominantní supertým se jménem G2 Esports, nad kterým však visí hned několik otazníků. Pokud se je ale podaří vyřešit, může být z G2 jeden z největších favoritů celého turnaje. Síla, kterou v nejlepší formě dokáže G2 vytvořit, je obrovská a tým vyniká hlavně svou neuvěřitelnou flexibilitou a enormě silnou laning fází. 

Hlavním faktorem X bude stav slovinského supporta Mikyxe, který se stále potýká se zraněním ruky a může odehrát pouze několik tréninkových zápasů týdně. Proti Origenu to pro něj i jeho tým nakonec nebyl žádný problém, ale jeho vynucená pauza už trvá poměrně dlouho a na MSI čekají G2 minimálně dva o dost silnější soupeři. Právě botlajna by mohla být částí mapy, která bude G2 dělat vrásky, jelikož Perkz nedosahuje dosahovat s ADC šampiony takových výkonů, jako Jackeylove, Teddy či Doublelift.

Team Liquid: Čas umlčet kritiky

MSI 2019 Team Liquid

Sestava:

 Jižní Korea Jung "Impact" Eon-yeong (Top)
 Filipíny Jake "Xmithie" Puchero (Jungle),  Spojené státy americké Michael "MikeYeung" Yeung (Jungle - Sub)
 Dánsko Nicolaj "Jensen" Jensen (Mid)
 Spojené státy americké Yiliang "Doublelift" Peng (AD Carry)
 Jižní Korea Jo "CoreJJ" Yong-in (Support)

Team Liquid se v pozici severoamerické jedničky drží už poměrně dlouho a oproti loňskému roku ještě na některých postech výrazně posílil. V domácí lize sice v základní části ukázal tým velkou sílu, ale ve velkém finále to bylo drama až do konce. TL vyniká v klasických scaling kompozicích s tankem na topu, utility junglerem a dvěma carry šampiony, kteří vytvoří velké poškození v teamfightech.

Týmu příliš nesedí hra okolo horní části mapy, což by mohl být problém zvlášť pokud se ze řetězu utrhnou hráči jako Wunder, TheShy, Khan nebo i Zeros. Velkou sílu v teamfightech má tým i díky skvělé koordinaci a souhře mezi CoreJJem a zbytkem týmu, který se v novém týmu skvěle zabydlel a hned získal cenu za nejepšího hráče jara. V play-in předváděl Team Liquid hodně agresivní hru a i když zvítězil 3:0, bylo vidět, že mu tento styl úplně nesedí. Proto jsme mohli vidět celou řadu chyb, které by lepší týmy, než PVB, potrestali daleko tvrději. 

Flash Wolves: Kdysi slavný Taiwan bude letos (asi) jen do počtu

Flash Wolves MSI 2018

Sestava:

 Taiwan Su "Hanabi" Chia-Hsiang (Top)
 Jižní Korea Lee "Bugi" Seong-yeop (Jungle),  Taiwan Liang "Enso" En-Shuo (Jungle - Sub)
 Jižní Korea Shin "Rather" Hyeong-seop (Mid)
 Taiwan Lu "Betty" Yu-Hung (AD Carry)
 Taiwan Liu "ShiauC" Chia-Hao (Support)

Nedostatečné finanční podmínky v taiwanské LMS dohnaly tým, jako Flash Wolves k velkému oslabení. Tým v posledních letech opustily největší taiwanské hvězdy: KarsaSwordArt Maple, kteří všichni odešli za pohádkovými platy do čínské LPL. Jejich náhrady nejsou bohužel ani zdaleka tak kvalitní, o čemž svědčí i hráčská minulost. Jungler Bugi do týmu přišel po zkušenostech z japonské LJL a midař Rather je zde pouze na hostování z korejského týmu Griffin

Individuálně je na tom tým, hlavně proti mezinárodní konkurenci opravdu bledě, a jeho šance je tedy předvést co nejlepší týmový výkon a připravit překvapivé strategie, které by mohly zaskočit týmy ze světové špičky. Do karet týmu nehraje ani fakt, že neoplývá mezinárodními zkušenostmi. 

Phong Vu Buffalo: Rozzuřený býk potřebuje usměrnit

Phong Vu Buffalo MSI 2019

Sestava:

 Vietnam Phạm "Zeros" Minh Lộc (Top)
 Vietnam Hoàng "Meliodas" Tiến Nhật,  Vietnam Bùi "XuHao" Hoàng Sơn Vương (Jungle - Sub)
 Vietnam Võ "Naul" Thành Luân (Mid)
 Vietnam Đặng "BigKoro" Ngọc Tài (AD Carry)
 Vietnam Nguyễn "Palette" Hải Trung (Support)

Vietnamská výprava si prošla kompletní play-in fází a ukázala řadu silných i slabších stránek. Relativně velkou sílu mají individuality Zeros s BigKorem, kteří několikrát předvedli výborné výkony které zlomili zápas v prospěch PVB. V podobné sestavě se tým ukázal i na posledních Worlds kde ve skupinové fázi dokázal jednou porazit G2 i Flash Wolves. Tým má relativně slušnou šanci několik her uhrát i v letošní hlavní části MSI, díky svému explozivnímu stylu hry.

Tip PZ redakce na postupující: Invictus Gaming, SK Telecom T1, G2 Esports, Team Liquid