Přejít k hlavnímu obsahu

Pumpa vs. brokovnice, jaká zbraň z duelu vyšla lépe?

7. 9. 2020 | 15:04 Fortnite
Čtvrtá sezóna splnila většině hráčům jejich přání když obnovila seznam zbraní a vrátila některé ze starých. Fanoušci ocenili zvlášť navrácení pumpy, která patří mezi nejoblíbenější zbraně vůbec.
versus
versus

Přidána byla i průmyslová Stark puška, která má sice pomalou rychlost palby, ale poškození dokáže dát velmi dobré. Ideální je na větší vzdálenost. Minulou sezónu komunita obdržela novou nabíjecí brokovnici jako náhradu pumpy. Bohužel se to většině hráčům nelíbilo a chtěli svou starou důvěryhodnou zbraň zpět. Zde jsou některé faktory, které vám pomohou ukázat silné i slabé stránky a především jejich rozdíly mezi pumpou a brokovnicí. 

1) Komfort

Tento faktor je spíše psychologický, jelikož každý hráč na něj může mít svůj vlastní názor. Výběr jakékoliv zbraně je založen na předchozích zkušenostech a pohodlí při jejím držení. Mnoho profesionálních hráčů používá spíše Charge brokovnici, jelikož dobře koresponduje s jejich stavěním. Pumpu používají lidi spíše ze zvyku, jelikož je ve hře od počátku. Vyměnit ji za jinou často nepřichází v úvahu, jelikož víme, že zvykat si na jinou zbraň je velmi nekomfortní.  

2) Poškození a zásobník

Pumpa má zásobník na pět nábojů a podle vzácnosti způsobuje od 70 do 110 bodů poškození. Na druhou stranu, brokovnice má zásobník na 3 - 4 náboje v závislosti na vzácnosti a rozdává 80 až 98 bodů poškození. Na základě tohoto porovnání usuzujeme, že brokovnice je sice dobrá, ale pumpa je v tomto ohledu prostě lepší.  

3) Rychlost palby a doba nabíjení

Rychlost palby pumpy je 0.9 a brokovnice 0.85. Pumpy mají dobu nabíjení 4.2 – 5.7 sekundy v závislosti na kvalitě a brokovnice 4.0 – 4.8. V tomto ohledu jsou na tom zbraně víceméně nastejno, takže porovnat je je velmi těžké a rádi to necháme na samotných hráčích.  

4) Spolupráce

Nejlepší spoluprací všech dob bylo, když hráči používali double pumpu. Dvě pumpy v inventáři byly zaručený klíč k vítězství, a vývojáři s tím nemohli nic dělat. Další takové spolupráce zatím nejsou s touto zbraní k dispozici. Na druhou stranu nabíjecí brokovnice je ideální použít s boogie bombou, která se vrátila teprve tuto sezónu. Díky této kombinaci můžete získat eliminace velmi snadno, takže jsou pro nás v tomto ohledu vyjdou víceméně nastejno.

zbraň

V konečném výsledku nám z porovnávání vychází lépe pumpa, ale jak už jsme psali výše, je to pouze náš subjektivní názor. Jelikož je ve hře prakticky od začátku, chápeme, že jí valná většina používá nejen z důvodu lepší kvality, ale také z nostalgie. S jakou zbraní se hraje lépe vám? Pochlubte se do komentářů.