Přejít k hlavnímu obsahu

Red Dragon Tournament - Třinecké prvenství na poli Esport eventů

4. 6. 2018 | 19:22 Všechny hry
Zkouškové už končí, školáci ze základních a středních škol si pomalu brousí zuby na vysvědčení a sezóna herních akcích je samozřejmě v plném proudu. Po minulém víkendu s YGames a GameAcces je tu nový týden a s ním se chystá i „brand new“ akcička s názvem Red Dragon Tournament.
Výchozí obrázek

Zkouškové už končí, školáci ze základních a středních škol si pomalu brousí zuby na vysvědčení a sezóna herních akcích je samozřejmě v plném proudu. Po minulém víkendu s YGames a GameAcces je tu nový týden a s ním se chystá i „brand new“ akcička s názvem Red Dragon Tournament.

Red Dragon Championship

O co jde? V bájném Moravskoslezském kraji se rozhodli, že by nebylo od věci alespoň částečně vyrovnat Polské sousedy z Katowic a uspořádat akci s názvem Red Dragon Tournament. Konkrétně 8.-10.6. v nové Třinecké WERK aréně proběhne obrovský turnaj v Gwentu s prizepoolem 12 500 USD. Nicméně krom samotného turnaje dorazí i hvězdy jako Damorquis, TailBot, Freddybabes nebo Kolemoen.

U takové akce nemohou chybět ani tvůrci Zaklínače a GWENT samotného. Těšit se tak můžete konkrétně na esport managera Vladimíra Tortsova z CD Projektu. 

Navíc se k bájnému zaklínači připojí i hrdinové Overwatche a v turnaji V4 Tournament změří síly týmy jako eSuba, Majestic Lions, NecroRaisers, iNvolute nebo Inaequalis Favor. Tyto a další týmy si zahrají v průběhu akce o prizepool přes 20 000kč a velké množství hardwaru od sponzorů v ceně přes 35 000 Kč. Podívaná to tedy bude opravdu náramná a můžete vsadit své boty, že žádný z týmu nedá jediný control point zadarmo.

Hlavní dva turnaje celé akce jsou jasné, ale co dál? Inu, nemusíte se bát, že by WERK aréna byla poklidným místem pro odpočinek. Utkají se zde totiž zástupci dvou vysokých škol a proběhne zápas dvou velkých rivalů na akademickém poli. Ostravská VŠB a brněnské VUT si tu v pátek a v sobotu večer poměří síly právě ve hrách Overwatch a Gwent. Navíc si školy připravily pro návštěvníky expozice a na programu je i ukázka nejrůznějších vychytávek z dílen těchto studánek vědění. Za zmínku rozhodně stojí sobotní představení formule VUT ve venkovní expozici, která doslova ovládla celý svět svým výkonem a technickou propracovaností.

Myslíte, že je to vše? To rozhodně ne! Tyto turnaje jsou jen vrcholkem ledovce, který se pyšní na hromadě doprovodného programu a výstavních expozic. Velká jména jako ASUS,  X-Diablo, MSI, AOC – Agon, Samsung, Epson, PlayStation, X-box a mnoho dalších si rozdělili WERK arénu s cílem zaujmout co největší počet hráčů a fanoušků herního světa. V průběhu akce si na stáncích těchto velikánů můžete vyzkoušet nejmodernější počítače, notebooky a virtuální realitu.

V rámci těchto expozic proběhne obrovské množství doprovodných turnajů, ze kterých si návštěvníci mohou odnést hodnotné ceny a periferie. Soutěžit se bude hlavně v klasikách typu CS:GO, Starcraft 2, FIFA, NHL, Hearthstone či LoL a právě NHL bude extra zajímavé. Návštěvníci budou moci poměřit síly s hráči extraligového celku HC Oceláři Třinec. Pokud tedy znáte fanoušky tohoto hokejového klubu, můžete své kamarády navnadit například na jméno Erika Hrni a Arona Chmielewski.

Pokud nakonec váháte, zda přijít s celou rodinou, nebojte, na akci bude i speciální koutek pro děti předškolního věku. Děti si budou moci vyzkoušet nejrůznější pohybové aktivity, řízení drona, či otestovat technické dovednosti na poli techniky.

Odkaz na turnaj GWENT ZDE

Odkaz na FB události ZDE

Štítky: CS:GO, Overwatch