Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games daruje 1,5 milionu dolarů na boj proti koronaviru

28. 3. 2020 | 08:00 Všechny hry
V těchto těžkých časech si musíme pomáhat, a právě tohoto úkonu se již zhostily některé organizace či známé osobnosti. Nově se k těmto dobrodincům řadí i světoznámé studio Riot Games, které ve výsledku věnuje 1,5 milionu dolarů na pomoc proti koronaviru.
Riot Games
Riot Games

Peníze na dobrou věc už přispěla i další známá jména ze světa gamingu, jako například Faker či Ninja, nyní se k nim řadí i světoznámé úspěšné studio Riot Games. Starosta Los Angeles, Eric Garcetti, uvedl na tiskové konferenci, že herní studio Riot Games a jeho spoluzakladatelé, Brandon Beck a Marc Merrill, darovali více než 1 milion dolarů na pomoc proti koronaviru.

Máme štěstí, že tady v L.A. máme průmyslová odvětví, která nejen že podporují naše město, ale i naši zemi a světovou ekonomiku. Gaming je jedním z těchto odvětví a právě jedním z jejich lídrů je Riot Games. Sídlí přímo tady v našem městě a dnes tato společnost a její zakladatelé darují více než 800 000 dolarů místním neziskovým organizacím, včetně 200 000 dolarů starostskému fondu na podporu čehokoliv, co pomůže nějak ulevit od COVID-19.

Samotné studio dále objasnilo, že darovaná částka je ve skutečnosti 1,5 milionu dolarů a poskytuje ji jak samotná společnost, tak i její jednotliví zakladatelé. Riot pomáhá částkou ve výši 500 000 dolarů, zatímco Merrill a Beck také věnují každý 500 000 dolarů. 400 000 dolarů z celkové částky poputuje do losangeleské potravinové banky, se kterou už Riot v minulosti spolupracoval na fundraisingu.

Dalších 200 000 dolarů půjde do losangeleského starostského fondu, který pomůže s náklady na zdravotní péči, péči o děti, stravování pro seniory a granty pro osoby s nízkým příjmem nebo nezaměstnané. Zbytek peněz získají neziskové organizace po celém L.A.

Garcetti dodává, že podle informací od Riot Games, si společnost i nadále bude udržovat pracovníky na plný úvazek v sektoru úklidu, potravin atd., protože všichni ostatní zaměstnanci pracují z domova. Studio si dobře uvědomuje, že tato situace je vážně obtížná pro všechny rodiny pracující v tomto regionu, a proto chtějí pomáhat za použití vlastních pracovních sil.

Kromě finančního příspěvku se Riot Games také zavázali k pomoci při hledání potřebného lékařského vybavení pro losangeleské nemocnice, a stejně tak i lékařských ochraných masek pro doktory a sestřičky, kteří se v tomto boji ocitají v první linii. Samotné studio se k situaci vyjadřuje ve svém prohlášení:

Los Angeles bylo vždy domovem pro Riot a jeho obyvatelé jsou nenahraditelnou součástí našeho úspěchu. Jsme hrdí, že jsme schopni naší komunitě něco vrátit v těchto těžkých časech. Jako globální společnost budeme i nadále situaci vyhodnocovat a hledat způsoby, jak pomoci v boji s touto krizí v celosvětovém měřítku.