Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor se Seniksem jako ohlédnutí za PLAYzone Challenge či úspěšnou baráží do PEL-C

26. 7. 2019 | 11:30 PUBG: Battlegrounds
K rozhovoru jsme si tentokrát pozvali zástupce PUBG týmu Inside Games, kteří na domácí scéně dominuje, ale jejichž poslední účinkování v Evropě vyšlo jen tak tak. Takhle se za účinkováním doma i v zahraničí ohlíží Daniel "Seniks" Ručka.
Inside Games PUBG
Inside Games PUBG

Začal bych návratem na PLAYzone Challenge. Jak na tento turnaj vzpomínáš? Co bylo klíčové k vaší výhře?

Na PLAYzone Challenge vzpomínám opravdu dobře. Turnaj byl parádně zorganizovaný, za celý víkend jsem neměl s ničím problém. Velké plus dávám prostorům, ve kterých se letošní PZCH nacházel, protože i přes velké pařáky venku bylo uvnitř pěkně chladno, což určitě napomáhá k soustředěnosti při hraní. Klíčová k naší výhře byla asi týmová spolupráce. Každý se snažil na 100%, všichni jsme komunikovali a po špatných hrách jsme si vyříkali, co bylo špatně atd. Celkově jsem měl po lance opravdu dobrý pocit.

Dokázal bys popsat, jak celkově vnímáš hraní v offline prostředí oproti online turnajům?

Tohle je asi individuální pro každého hráče. Lanek mám už za sebou docela dost, tudíž většinou nervózní nebývám, ale například v Berlíně na Kick-off Cupu jsem nervózní byl, a hodně. Myslím si, že je to dáno úrovní hráčů v lobby a faktem, že se chci co nejvíce vyvarovat jakékoli chybě. Akorát čím pasivněji hraji, tím více mám tendenci tu chybu udělat. Pokud by byla nervozita/zvládání stresu na stupnici od 1-10, kde desítka znamená totální zhroucení, tak bych to měl asi takto: CZ/SK turnaje – 1-2, PEL Contenders – 5, PEL lanka – 7-8.

Seniks + Ubah

Pojďme ale k hlavnímu tématu. Jak bys popsal vaše působení ve Phase 2 ligy PEL Contenders? Co se nejvíc nedařilo, že jste spadli do baráže?

Hlavním problémem byly příliš nestabilní výsledky. Od konce druhé fáze Contenderu jsme začali na tomto více pracovat a myslím si, že i proto jsme vyhráli PLAYzone Challenge. V průběhu finále turnaje jsme za deset her byli pouze jednou na druhém místě, jinak jsme si udrželi po celou dobu prvenství. I ve hrách, kde nám nepřál kruh, jsme vždy dokázali urvat nějaké body a to je v PUBG hlavní, každou hru získat body. Pro mě to byla první fáze Contender ligy, kdy jsem s klukama hrál víceméně "poprvé", takže mi trvalo nějakou dobu se s nimi sehrát a tak nějak určit svou roli v týmu. Všechno chce čas a doufám, že to v další fázi bude lepší.

Jak je vlastně těžké si nastavit správný mindset, se kterým tým musí nastoupit do bojů o záchranu?

Nejdůležitější je zůstat v klidu, hrát tak, jak jsme byli doposud zvyklí a nic nového nevymýšlet, maximálně se adaptovat.

V průběhu celé baráže se vám vůbec nedařilo. Měli jste tolik smůly nebo kde přesně to drhlo?

Nedíval jsem se na hry zpětně, ale na co si vzpomínám, tak je velké neštěstí na důležité zóny. Myslím, že možná dvě nebo tři hry ze šestnácti jsme chytli jednu ze závěrečných zón, jinak jsme stále dojížděli i přes to, že jsme třeba v druhé/třetí zóně najeli střed. V průběhu baráže jsme také udělali opravdu mnoho individuálních chyb.

Závěr pro vás zachránil Odstřelovač. Vzpomeneš si, jestli jste mu v týmu věřili od chvíle, kdy jste v poslední hře umřeli?

To, co předvedl Odstřelovač v poslední hře, bylo něco neskutečného. Musel tu hru vyhrát, abychom se dostali zpátky do Contenderu a podařilo se mu to. I po výhře jsme si však nebyli jistí, zda to bude stačit. Kdo tu hru neviděl, určitě běžte kouknout, stojí to za to.

Co všechno si budete z posledních týdnů snažit vzít?

Tu zkušenost, že baráž už hrát nechceme.

Seniks + Team Liquid

Ještě přeskočím na ZweiTap. Co říkáš na jejich premiérový postup do ligy? Dva týmy v PEL-C, to je něco úžasného.

Ex-eXtatus si svůj postup do Contenderu vybojoval, kluci jsou všichni dobří fraggeři a jsem rád, že se to podařilo dalšímu českému celku. Pokud se však střetneme ve skupině, může to narušit naše kamarádství.

Jaká je jejích klíčová zbraň, díky které se jim nejen minulý týden tolik dařilo a daří?

Dobré individuální schopnosti všech hráčů a chtíč uspět.

Jaké pro váš tým bude léto? Chystáte nějaké období dovolenek nebo jen tvrdý trénink?

Jako dovolenou jsme si vybrali výlet na GLL Grand Slam do Švédska, kde jsme byli svědky opětovné dominance momentálně nejsilnějšího evropského celku FaZe Clan. Stage byla opravdu neskutečná, atmosféra byla nejlepší poslední den, kdy bylo v hledišti plno a dorazil i sám Brendan "PlayerUnknown" Greene. Po samotném eventu jsem si nenechal ujít tu možnost se vyfotit s pár PUBG legendami.

Díky moc za rozhovor. Co bys na závěr vzkázal našim čtenářům?

Děkuji všem, kteří nás jakkoliv podporují, sledují naší PUBG cestu a na další lance/eventu/turnaji zdar!

Inside Games Seniks
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.