Přejít k hlavnímu obsahu

S jakými balíčky bude Jarla bojovat na Mistrovství světa? Hodnotíme šance jeho lineupu

11. 12. 2020 | 18:07 Hearthstone
Dost možná nejpodstatnější letošní víkend pro celý český esport už je skoro tady, Jarlův souboj o titul mistra světa odstartuje již v sobotu v pět odpoledne. Jaké má tento karetní mág s ohledem na decklisty šance na úspěch?
Jarla
Jarla

Jaromír "Jarla" Vyskočil dokázal pár týdnů zpátky něco, co se zatím žádnému Čechovi nepovedlo – výhrou v evropských Grandmasters si totiž zajistil místo na samotném Hearthstone World Championship. Chvíle na přípravu, během níž se například pokoušel poprat i o titul mistra ČR, už je ale u konce, HSkové Mistrovství světa startuje již v sobotu dvanáctého prosince. Všechno podstatné, obecné info o tomto turnaji jsme vám již přinesli v naší viewerguide, a nás tak teď zajímá jediné – s jakými šancemi jde Jarla do turnaje? 

Ne, nebudeme zde rozebírat papírové kvality všech osmi účastníků, a to už proto, že porovnávat herní skill jednotlivých hráčů je velice těžké i na výrazně nižší úrovni. Místo toho se zaměříme na decklisty, kde už se i v náhodném světě Hearthstone dá opřít o fakta. Jako první se podívejme, co o svém lineupu a šancemi na úspěch s ním spojenými říká sám Jarla:

Nakonec jsem vzal čtyři dle mého názoru nejsilnější balíky a potechoval je do mety, co jsme očekávali (hodně ETC Warrů a DHáček, pár Shamanů) a hlavní ban by byl Priest s Illucií/flexibilní ban podle toho, co potkám. V záloze jsem měl i více riskantní decky, ale to jsem se rozhodl pro tentokrát vynechat. Ve výsledku jsem jediný ETC Warrior já, takže moje Silas techy nebudou tak silné, ale nikdo v mé skupině nemá Priesta, takže si budu moci vybrat jiný ban. Celkově je o dost více aggro balíku než jsem očekával, což by mohlo být celkem v pohodě pro můj lineup. Moje weapon techy navíc hitnou pár Bomb Warriorů a Shamanů. Soupeře jsem znal už před odevzdáním lineupu a po odhalení decků bych řekl, že ze skupiny bych mohl postoupit, nejlepší lineup do mě má podle mého názoru můj první soupeř glory, ale i to bude hodně otevřené.
Jarla

Jak zmiňuje on sám, na rozdíl od finále Grandmasters se tentokrát Jarla opravdu držel při zemi. Jeho výběr balíků je v prakticky naprostém souladu s v Conquestu časté taktice spočívající ve zvolení zkrátka momentálně nejsilnějších dekců, které pak jen lehce vytunil. Díky tomu by měl opět mít nemalou šanci porážet Warriory, a i když jeho tech Silase bude vzhledem k tomu, že ETC verzi věří jen on sám, nejspíše k ničemu, jeho karty namířené proti zbraním se rozhodně budou hodit i proti Demon Hunterům a případně i Shamanům.

Takže i když možná trochu přecenil ETC Warriora, celkově se Jarlovi odhadnutí mety docela podařilo. Jak ostatně říká sám, proti těm, na něž narazí ve skupině, na tom opravdu špatně není. Ačkoliv sám upozorňuje, že s ním by mohly být nějaké problémy, nikterak nádherně na tom není ani jeho soupeř v úvodním zápase glory, s nímž můžeme očekávat více než cokoliv utkání velice vyrovnané.

Podtrženo, sečteno lineupově je na tom Jarla docela dobře, a protože pochybovat o jeho herních kvalitách smysl nemá, jako čeští fanoušci můžeme být před začátkem turnaje rozhodně spokojeni. O to víc, když souboj našeho reprezentanta celé mistrovství odstartuje. Jarlovo úvodní utkání proti glorymu startuje v sobotu v 17:00, tak si to nenechte ujít!

miluju videohry a hlavně ligu legend