Přejít k hlavnímu obsahu

Saintvicious má nejspíš po kariéře kvůli kontroverzním vyjádřením na streamu

9. 12. 2018 | 19:30 League of Legends
Brandon “Saintvicious” DiMarco se už těšil na novou sezónu na profesionální scéně, kde měl působit v roli trenéra u týmu FlyQuest. Kvůli kontroveznímu vystupování na svém nedávném streamu se jeho návratu ale už nejspíše nedočkáme.
Saintvicious stream
Saintvicious stream

V reakci na jeden z komentářů v chatu, se osobnost severoamerické scény vyjádřila velmi nevhodně na téma depresí. Díky jeho akcentu navíc bylo jasné, že svá slova myslel naprosto upřímně. Protože se všechny týmy ve frančízované NA LCS snaží být co nejvíce profesionální, FlyQuest si nemohl dovolit být spojován s takto kontroverzní osobou. Posléze tedy přišlo jeho odvolání z pozice strategického kouče.

Vyjádření Saintviciouse:

Deprese, ADHD, úzkost? Podle mě jsou to všechno jen vymyšlený kraviny (made-up bullshit). Myslíte, že jsem se nikdy necítil na dně, no prostě v depresi? Jasně že jo, ale rozhodl jsem se s tím něco dělat. Přestal jsem kvičet jako slaboch a místo toho s tím něco dělal... Lidi, kteří se z toho nedokáží dostat sami, jsou prostě jen psychicky slabí a vymlouvají se.
Saintvicious

Po tomto incidentu se FlyQuest a Saintvicious rozhodli ukončit vzájemnou spolupráci a v budoucnu amerického trenéra s největší pravděpodobností nečekají žádné velké nabídky. Brandon "Saintvicious" DiMarco je součástí kompetitivní scény už od roku 2011, kdy byl u zrodu legendárního Team SoloMid. Následně si zahrál i za CLG nebo Curse a naposledy jsme ho jako hráče viděli v dresu Gravity. Jako jungler byl paradoxně známý zejména svými často prohrávanými smite duely. Od roku 2016 se začal více soustředit na kariéru trenéra, kterou začal v Team Coast, poté prošel týmy Apex, Dignitas a Liquid, a od letošní června působil ve FlyQuest. 

Štítky: NA LCS, FlyQuest