Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE: CZC.eSuba v šestém kole remizovala se SINNERS a nadále se drží na čele tabulky

28. 9. 2020 | 10:00 Counter-Strike 2
Tak jako naše Tipsport COOL ligy uzavřela základní část letního splitu, tak se do stejné fáze blíží o konkurenční Sazka eLEAGUE. V neděli 27. září proběhlo šesté ze sedmi hracích kol, které opět leccos naznačilo. Překvapivě například nedošlo k výměně na trůnu a kromě toho se zajímavě zamíchaly boje v nižších patrech tabulky.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE

Šesté odstartoval souboj Sampi a Dark Tigers, kde si první jmenovaný mohl zajistit postup do play-off a možnost zabojovat o přímé semifinále, zatímco tygři body potřebovali body jako sůl, aby vůbec o něj mohli hrát. V posledním kole na ně totiž čeká CZC.eSuba, kterou sice v Tipsport COOL lize dvakrát porazili, ale ani přesto v tomhle duelu nebudou za favority. Sampi však žádné překvapení nedovolili a zvítězili snadno dvakrát 16:6. V podobném duchu se po všech směrech nesl i druhý zápas, protože Enterprise si s eEriness MARVO poradili 16:7, 16:9. EP tyto body opravdu potřebovali, protože na závěr vyzvou SINNERS a vypracovaný odstup bude klíčový.

Druhá polovina hracího dne se naopak nesla v duchu překvapení. Třetím duelem předposledního kola byl šlágr prvního s druhým týmem tabulky, který dopadl remízou. CZC.eSuba si se SINNERS vyměnili po jedné mapě a se třemi výhrami a třemi remízami se tak shodně drží na první místě. V základních částech obou velkých domácích lig tak modrá krev a hříšníci mají stejnou bilanci, což je zajímavý výhled pro play-off. Nejvíce překvapivý výsledek však přinesl závěrečný duel Sazka.BRUTE vs. Entropiq. Souboj dvou týmů s maskou či helmou v logu měl favorita v podobně Entropiq, ale cíl BRUTE byl získat alespoň bod. To se povedlo hned díky první mapě, což však dokázali ještě nadsadit především díky výkonu zur1se a posunout se na 6. místo v tabulce. Pokles formy Entropiq je tak opravdu znatelný napříč vícero soutěžemi a o jistotu vyřazovací části tady budou muset ještě zabojovat.

Výsledky šestého kola:

  • Dark Tigers vs. Sampi – 0:2
  • Enterprise Esports vs. eEriness MARVO – 2:0
  • CZC.eSuba vs. SINNERS – 1:1
  • Sazka.BRUTE vs. Entropiq – 2:0

Harmonogram posledního kola:

  • SINNERS vs. Enterprise Esports
  • CZC.eSuba vs. Dark Tigers
  • Sazka.BRUTE vs. eEriness MARVO
  • Entropiq vs. Sampi
Sazka eLEAGUE
Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.