Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE v CS:GO zná kompletní složení

29. 3. 2020 | 23:36 Counter-Strike 2
Milionová soutěž od iSport.cz a Grunexu, to je Sazka eLEAGUE, která má za sebou celý kvalifikační cyklus. Čtveřici pozvaných týmů doplňují čtyři celky, jež zvládly nervy drásající boje, mnohdy až na pět map.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE

Pořadatelé Sazka eLEAGUE se rozhodli do hlavní části své soutěže rovnou pozvat SINNERS, CZC.eSubu, Team BRUTE a Sampi. Zatímco tak v Tipsport COOL lize poslední dva jmenovaní selhali, tady mají jistotu elitní divize. O zbylé čtyři sloty se týmy utkaly tento pátek a neděli, kdy se nehrál žádný složitý pavouk, ale ostré rozstřely ve formátu BO5. Vyhraješ – jdeš do ligy. Prohraješ – máš smůlu. Žádný jiný scénář se tu nenabízel.

Páteční dění odstartoval duel eEriness E-BLUE a Gunrunners.AOC, který byl ve znamení velkého comebacku. EE totiž zvládli první dvě mapy, ale zrádný formát BO5 se nakonec ukázal být rozhodujícím a twistova parta předvedla fenomenální obrat na 3:2. Do pěti map se šlo také v druhém zápase toho dne mezi Gravity a Absolute Legends. Zatímco Kaparzo doplnil svou sestavu pouze krátce před tímto zápasem, tak Absolute Legends nadále dokonale využívali pravidla, kdy jim stačí jen dva domácí hráči, fredi a Nelv1. Team Gravity neměl v novém složení dostatečně nahráno a díky výhře páté mapy to mezinárodní partička dotáhla do ligy.

Nedělní přenos započal kláním mezi Inside Games a jediným týmem bez organizace, Kopec srandy. Tým v čele s teCkem a Zerem svého soupeře podcenil a ani tady se nekonala žádná procházka růžovým sadem na nejmenší počet map. Do třetice si diváci užili všech pět map, na jejichž konci byl úspěšnější výběr Kopec srandy. Duel o osmý slot v Sazka eLEAGUE proti sobě svedl Vikingekrig Esports a DEFEATERS, tedy dva týmy, které podobně jako BRUTE a Sampi čeká 2. Tipsport COOL liga, nikoliv první. Slovenská sestava tradiční organizace DEFEATERS ale i přesto ukázala svoji sílu a díky vítězství 3:1 si zahraje prestižní soutěž s domácí špičkou.

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.