Přejít k hlavnímu obsahu

Shrnutí: SINNERS si zajistili vstupenku do play-off třetí sezóny EDC, jak se zápasy vyvíjely?

16. 4. 2021 | 22:10 Counter-Strike 2
SINNERS Esports si po slabším období alespoň trochu spravili chuť, když postoupili do play-off European Development Championship 3. A po výhrách nad TPT a Sangal Esports dokonce z prvního místa, což zajistí velmi hratelného, stále ale ještě neznámého soupeře.
SINNERS CS:GO tým
SINNERS CS:GO tým
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

Třetí sezóna European Development Championship je v plném proudu a pomalu, ale jistě se blíží k té nejzajímavější části – play-off. První polovinu má za sebou už i skupina D, kde bojovali čeští SINNERS. Těm se dařilo na výbornou a po dvou vyhraných zápasech postoupil do vyřazovací části.

Hříšníci se nejdříve postavili po pátečním poledni v BO1 zápase TPT, příliš neznámému polskému celku. Zápas se po většinu času držel papírových předpokladů, což jsme mohli vidět na tabuli, kde po první polovině svítila na straně SINNERS pěkná jedenáctka. Poláci se ale nevzdali, bojovali a zápas začali za stavu 14:4 v jejich neprospěch sympaticky stahovat. Jejich úsilí ale nakonec čeští střelci s výraznou zásluhou Adama "NEOFRAG" Zouhar zastavili a zápas vyhráli v poměru 16:12.

V BO3 duelu vítězů se pak SINNERS utkali se Sangal Esports, kteří si těsně předtím poradili s Budapest Five poměrem 16:13. Veto bylo pro oko nejednoho fanouška určitě zajímavé. Sangal totiž nejdříve zvolili Inferno, ZEDKO se svými spoluhráči pak oblíbené Vertigo a v případě potřeby měl zápas rozhodnout Nuke. Inferno bylo v první půlce vyrovnané, Sangal ale lépe zvládli bránící stranu a i přes výborný výkon beastika se SINNERS nepodařilo zápas otočit a prohráli 11:16. 

Vertigo už ale bylo jasně v režii domácích miláčků. Hříšníci byli vždy o krok napřed, za bránící stranu dokázali skvěle držet všechny důležité pozice a za tu teroristickou svému soupeři nic nepovolili. A výsledek? Jasných 16:4! Decider v podobě mapy Nuke začal lépe ve prospěch tureckých hráčů okolo MAJ3RA, kteří se dostali za CT stranu do vedení 6:0. Česká jednička se ale nevzdala, začala se přibližovat a v druhé polovině se dotáhla na stav 12:12. Celý zápas pak nakonec došel až do prodloužení, kde se banda okolo výborně hrajícího oskara utrhla a dokázala zvítězit 19:16. Spousta kol byla hodně těsná a rozhodovat často musely i clutche.

SINNERS tak postupují mezi osmičku nejlepších, která si to v play-off rozdá o celkový prize pool ve výši 30 000 dolarů. O čtvrtfinálovém soupeři vás budeme co nejdříve informovat, musí se však ještě dohrát rozhodující zápasy skupin B a právě i D.

European Development Championship 3: skupina D
  Česká republika SINNERS16      
 Pátek 12:00   Česká republika SINNERS2   
  Polsko TPT12      
    Pátek 14:00   Česká republika SINNERS 
  Maďarsko Budapest Five13      
 Pátek 13:00   Turecko Sangal1   
  Turecko Sangal16      
         
     Turecko Sangal-   
  Polsko TPT- Pondělí 15:00   Evropa Vítěz M5 
 Pondělí 12:00   Evropa Vítěz M3-   
  Maďarsko Budapest Five-      
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.