Přejít k hlavnímu obsahu

SK Gaming ohlásilo kompletní základní sestavu

20. 12. 2018 | 18:19 League of Legends
SK Gaming se vrací do nejvyšší evropské League of Legends ligy. V LEC však s novou sestavou budou patřit mezi outsidery.
SK Gaming League of Legends 2019
SK Gaming League of Legends 2019

SK Gaming je organizace s bohatou historií. Kompetitivní scéna League of Legends jí v žádném případě není cizí, protože se mezi evropskou špičku řadila už před založením EU LCS (2013). Ikonou SK Gaming tehdy byl španělský midlaner ocelote, který nyní šéfuje konkurenčnímu G2 Esports. SK Gaming z nejvyšší evropské soutěže vypadla právě na úkor Ocelotova G2 v roce 2015 a vrací se do ní přesně po třech letech. V roce 2016 přitom tým vypadl i ze druhé ligy (Challenger Series) a vypadalo to, že organizace nad touto scénou zlomila hůl.

To se však změnilo s oznámením franchisingu, který přišel na konci letošní sezóny. Vedení SK se tedy rozhodlo znovu vkročit na Sumonner´s Rift, a to skrz německou Premier Tour 2018. Nový tým se sice dostal mezi špičku německé LoL scény, ale na účast na European Masters to nestačilo. Jejich motivační dopis a celková přihláška byla však pro Riot natolik kvalitní, že přehlédli kompetitivní neúspěchy a do nové éry LEC byl nakonec tým přijat. 

V základní sestavě neuvidíme v podstatě žádné hvězdné jméno. Na toplane se ukáže Werlyb, který už v EU LCS působil, konkrétně v týmu Giants Gaming, kde však nijak neoslnil a ukázal velké problémy s champion poolem. V jungli nastoupí Selfmade a na botlane Crownshot. Oba dva po boku Werlyba triumfovali na EU Masters v dresu MAD Lions, ale jinak se velkými zkušenostmi pochlubit nemohou. Mladým talentům by mohl pomoci někdejší kouč Unicorns of Love, Sheepy, který v minulých letech ukázal, že nové hráče umí rychle zaučit a udělat z nich pravé tahouny.

Do týmu putují i dva Korejci - Dreams a Pirean. Dreams se na evropské scéně pohybuje už od roku 2016, kdy působil v Misfits a Misfits Academy. V LCS debutoval v týmu Mysterious Monkeys, který však těžce propadl a po jednom splitu putoval zpět na challenger scénu. V poslední sezóně působil korejský support na vrcholu francouzské scény, v akademii Team Vitality, ale většího úspěchu nedosáhl. Midlaner Pirean už má zkušenosti ve dvou major ligách - NA LCS a LCK. V Americe si zahrál za Phoenix1 či EnVyUs, ale nikdy nebyl považován za špičku mezi midaři. O to překvapivější bylo, vidět ho v SK Telecom T1, kde na část letošního letního splitu nahradil hvězdného Fakera. V základní sestavě ale nevydržel dlouho a po sezóně si hledal nový tým. Nabídka přišla, tentokrát z Evropy.

Základní sestava SK Gaming:

 Španělsko Jorge 'Werlyb' Casanovas - Top
 Polsko Oskar 'Selfmade' Boderek - Jungle
 Jižní Korea Choi 'Pirean' Jun-sik - Mid
 Slovinsko Juš 'Crownshot' Marušič - AD Carry
 Jižní Korea Han 'Dreams' Min-kook - Support

 Německo Fabian "Sheepy" Mallant - Hlavní trenér
 Rumunsko Andrei "Realistik" Ruse - Analytik

Štítky: SK Gaming, LEC