Přejít k hlavnímu obsahu

Soud v Kalifornii zamítl Tfueovu původní stížnost proti FaZe

16. 7. 2020 | 11:00 Fortnite
V květnu 2019 Turner "Tfue" Tenney podal žalobu na svůj bývalý tým FaZe. Podle webu Hollywood Reporter se v Kalifornii udála další kapitola tohoto nekonečného soudního sporu. Původní Tfueova stížnost byla soudcem zamítnuta.
Tfue
Tfue

Tfue si stojí za tím, že FaZe je nelicencovaná organizace. Navíc údajně ovlivňovali Turnerovi obchodní styky, brali si až 80% jeho výdělků a navíc ho prý nutili vytvářet nebezpečná kaskadérská videa, která přivodila Turnerovi seriózní zranění ruky. V srpnu 2019 vydal FaZe protistížnost, že Tfue svojí žalobou porušil dohodu mezi ním a herní organizací. Navíc prý týmu nepřevedl žádné peníze, přestože podle dohody měl, a FaZe si rozhodně nebral 80% jeho výdělků.

Tfue na World Cupu

Nedávno soudce u newyorkského soudu vydal souhrnný rozsudek, ve kterém zamítl většinu stížností FaZe a všechny od Tfuea. Přestože tímto v Kalifornni případ uzavřeli, Tfue má ještě šanci před Kalifornským komisařem práce (California Labor Commisioner). Tenneyho právník Bryan Freedman vydal prohlášení:

"Vzhledem k příznivým závěrům soudu v souhrnném rozhodnutí a nadcházejícímu jednání před komisí práce týkající se nezákonného zadávání veřejných zakázek, nebylo třeba mít řízení u státního soudu. Všechny problémy budou vyřešeny během procesu v New Yorku a před Kalifornskou komisí práce. Můj klient je velmi sebevědomý a těší se na výsledek."

Soudní řízení bude pokračovat 5. října v New Yorku.

Štítky: Tfue, FaZe Clan