Přejít k hlavnímu obsahu

Splyce ani H2K údajně od příštího roku v LCS neuvidíme

30. 9. 2018 | 01:29 League of Legends
Tým Patrika "Sheriff" Jírů, H2K, byl údajně ze strany Riot Games odmítnut a v nové frančízované LCS místo nedostane. Stejně je na tom i tým Splyce který na jaře v evropské lize obsadil třetí místo.
Splyce H2K EU LCS
Splyce H2K EU LCS

Podle informací ESPN obě organizace místo v EU LCS ztratí na úkor jiných žadatelů druhé fáze, kterých bylo údajně okolo pětadvaceti. Pro našeho českého marksmana to znamená nejistotu, protože v H2K měl smlouvu ještě na jeden rok. Oba dva týmy reprezentovaly v roce 2016 Evropu na světovém šampionátu, kde se H2K dokonce dostalo až do semifinále. V letošní sezóně se lépe vedlo sestavě Splyce, která na jaře obsadila třetí a v létě páté až šesté místo. Sheriff a jeho tým na jaře proklouzl do play-off, ale v létě tento úspěch nezopakoval a za celý split H2K zvítězilo pouze ve dvou z osmnácti zápasů.

I přes jejich dlouhé působení v lize se nad těmito organizacemi Riot neslitoval a nejspíše dá přednost jiným, atraktivnějším zájemcům. H2K nepomohlo ani údajné partnerství s francouzským fotbalovým velkoklubem Paris Saint-Germain. Oba týmy byly v evropské nejvyšší lize od roku 2014 a jako kompenzaci by měly údajně dostat okolo 2 milionů Euro. Seznam účastníků by mělo vedení Riot Games zveřejnit na přelomu října a listopadu. 

Sestava Splyce v roce 2018

 Rumunsko Andrei "Odoamne" Pascu
 Rumunsko Andrei "Xerxe" Dragomir
 Rumunsko Yasin "Nisqy" Dinçer
 Dánsko Kasper "Kobbe" Kobberup
 Velká Británie Raymond "kaSing" Tsang

Sestava H2K v roce 2018

 Německo Lennart "Smittyj" Warkus
 Nizozemsko Ilyas "Shook" Hartsema
 Polsko Marcin "Selfie" Wolski
 Česká republika​​​​​​​ Patrik "Sheriff" Jírů
 Švédsko​​​​​​​​​​​​​​ Hampus "promisq" Mikael Abrahamsson

Zdroj: espn.com
Štítky: EU LCS, Splyce, H2K, H2K Gaming