Přejít k hlavnímu obsahu

Spojí Sheriffovo H2K síly s PSG?

12. 9. 2018 | 10:12 League of Legends
Výchozí obrázek

EU LCS čeká v příštím roce velká nová kapitola. Podobně, jako tomu bylo letos v Severní Americe, i na starém kontinentu čeká nejvyšší League of Legends soutěž tzv. franchising. Týmy dostanou permanentní místa v lize, nebude žádný relegation systém a možná přijdou i povinné akademie. H2K si údajně vylepšuje svůj motivační dopis a v přihlášce do LCS jim bude zřejmě velkým partnerem francouzský fotbalový klub, Paris Saint Germain. 

S informací o spojení H2K a PSG přišel portál espn.com. Ten také tvrdí, že pro frančízovanou EU LCS se přihlásilo okolo 25 organizací a předpokládá se, že partnerské týmy by mohly být vybrány v průběru října. Vývoj spojení PSG s H2K bude zajímat i české fanoušky, protože v H2K celou letošní sezónu působil Patrik "Sheriff" Jírů, který má s H2K Gaming smlouvu na další jeden rok. 

h2kbannerop

PSG ještě nemá dost?

Paris Saint Germain už s League of Legends scénou má svoje zkušenosti. V jejich řadách si zahrály známá jména, jako Pilot, Blanc, PromisQ, Steve, Whiteknight či český střelec Tomáš "Nardeus" Maršálek. V roce 2017 vstoupila značka pařížského klubu do evropské Challenger Series, kde se jí i přes silně sestavěné soupisky nepodařilo ani na jaře a ani v létě kvalifikovat do nejvyšší ligy. I přesto, že tým působil vždy velmi profesionálně a mediálně byl hodně vidět, ve hře se zkrátka nedařilo a zdálo se, že PSG skončilo s League of Legends nadobro.

Spojením s H2K získal klub Paris Saint Germain cenného partnera, který má za sebou na evropské League of Legends scéně řadu úspěchů. Po kvalifikaci do EU LCS se H2K vždy dařilo umisťovat na předních příčkách tabulky. Nejúspěšnějším obdobím je bez pochyb konec šesté sezóny, kdy Forg1ven a Jankos tým dotáhli do semifinále světového šampionátu. H2K stavělo v LCS velmi silné mužstvo od chvíle, kdy se do ligy kvalifikovalo, ale přišly škrty a letos tak vsadili spíše na mladé talenty, jako je právě Sheriff. H2K byl jedním z nejhlasitějších týmů, co se týče požadavků na Riot, ohledně rostoucích výdajů a špatných možností pro získání lukrativních sponzorských úmluv. 

Zdroj: espn.com
Štítky: H2K, PSG, Sheriff, EU LCS