Přejít k hlavnímu obsahu

Společnosti Intel a ESL uzavřely partnerství v hodnotě 100 milionů dolarů

15. 12. 2018 | 15:00 Všechny hry
Intel a esport společnost ESL oznámily tříleté partnerství značek v hodnotě 100 milionů dolarů, jež má „tvarovat budoucí podmínky esportů“. Společnosti uvedly, že se jedná o největší partnerství značek a technologií v esportové historii.
ESL
ESL

Očekává se, že společnosti budou investovat do esportových akcí, počínaje 14. sezónou Intel Extreme Masters, která  odstartuje v roce 2019. Investice se rozšíří i do ESL „live“ sekcí, jako ESL One, podporovaných Intelem, Intel Grand Slam, s cenou jeden milion dolarů, a Counter-Strike: Globall Offensive Pro League. 

Peníze půjdou také na rozvoj esportových komunit po celém světě – podle tiskové zprávy konkrétně na různorodé esport akce v oblasti Asijského Pacifiku. 

„Společnosti ESL a Intel pracovaly bok po boku na růstu esportu téměř dvě desetiletí,“ uvedl zakladatel ESL a spolu-generální ředitel Ralf Reichert v prohlášení. „Společně jsme vytvořili řadu základních kamenů tohoto odvětví a pomohli mnoha hráčům stát se legendami tohoto sportu. Dlouhodobé rozšířené partnerství s Intelem nám nabízí ještě více příležitostí, abychom mohli vynaložit své úsilí na zcela jiné úrovni v celosvětovém měřítku.“    

ESL a Intel spolupracují v esportu po osmnáct let a v té době začínaly sbírat praxi na malých událostech v Německu. Intel  následně provedl širší a celosvětové investice do ESL, jakožto oficiální sponzor sérií Intel Extreme Masters. Intel byl jedním z prvních markantních investorů do esportu a dnes má oporu v oblasti, která za poslední desetiletí hýbala opravdu velkými sumami peněz. Marketingový výzkum firmy Newzoo očekává, že esportový průmysl dosáhne v roce 2020 hodnoty 1,4 miliardy dolarů.

„Toto partnerství podpoří rychlý vývoj esportu a společnost Intel je odhodlána uvést toto nové období technologickými řešeními, která kladou herní komunitu a fanoušky na první místo,“ řekl více prezident gamingu, esportu a VR John Banini ze společnosti Intel. 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.