Přejít k hlavnímu obsahu

Světoví šampioni z Gen.G mění dva hráče v sestavě, Taemin překvapivě ukončuje aktivní kariéru

13. 12. 2019 | 16:12 PUBG: Battlegrounds
Gen.G Esports se před několika týdny stali světovými šampiony, na rozdíl od západní scény to ale v Asii žije. Nejen oni tak již museli představit své složení pro novou sezónu, kde se mění hned dva hráči základní sestavy.
Gen.G Esports
Gen.G Esports

Jako první se s Gen.G již před týdnem rozloučil Kang 'Taemin' Tae-min, který si hledá nový tým s vidinou nacházení nových cílů. S turnajovým hraním na plný úvazek se dnes rozloučil i Go 'Esther' Jeong-wan, který však současně prodloužil smlouvu na pozici tvůrce obsahu. V rámci struktury Gen.G se přesouvá také pátý hráč Kim 'Chelator' Min-ki, který se stane novým koučem týmu. Původně se hovořilo jen o odchodu Taemina, na jehož místo se skloňovala dvě různá jména. Díky Estherovi ale do Gen.G nyní mohou zamířit oba.


UPDATE (13. 12.): Překvapivá zpráva ohledně Taemina se zjevila během dnešního dne. Po odchodu z Gen.G si totiž překvapivě nedokázal najít nové angažmá, ukončuje tak aktivní kariéru a bude už jen streamovat.


V první řadě jde o Yoo 'Aqua5' Sang-ho, který se s duem Pio, Loki – jež prodloužilo smlouvu na další sezónu – potkal už v jihokorejské reprezentaci na Nations Cupu, kde společně uhráli druhé místo. Aqua5 nechyběl ani na světovém šampionátu, kde hájil barvy týmu DeToNator. Spolu s ním rozšiřuje základní kvarteto Gen.G Im 'Menteul' Yeong-su, který v jedné ze sestav OP Gaming letos opanoval FACEIT Global Summit. Gen.G tak sice mění dva hráče mistrovské sestavy, bezesporu ale minimálně na papíře nejde o oslabení.

Gen.G Esports budou působit v tomto složení:

 Jižní Korea Park 'Loki' Jung-young
 Jižní Korea Cha 'Pio' Seung-hoon
 Jižní Korea Yoo 'Aqua5' Sang-ho
 Jižní Korea Im 'Menteul' Yeong-su

Tažení na PGC 2019 si můžete připomenout v nedávném videu, které bylo vydáno i s anglickými titulky.

Štítky: Gen.G
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.