Přejít k hlavnímu obsahu

Team Liquid je potřetí v řadě šampionem LCS

14. 4. 2019 | 03:00 League of Legends
Team Liquid se po neuvěřitelné sérii stává potřetí za sebou vítězem severoamerické LCS. Ve finále se Doubleliftovi a jeho spoluhráčům povedlo otočit proti TSM z 0:2 na 3:2.
Team Liquid 2019
Team Liquid 2019

Cesta do finále

Čtvrtfinálová fáze udělala radost fanouškům Team SoloMid, který porazil Echo Fox 3:1. Ve hře dominoval zejména midař Bjergsen, ale TSM ukázali velkou kvalitu i v týmovém výkonu. V týmu očividně funguje i určitá chemie a shotcallovací schopnosti Smoothieho dodávají TSM sílu, kterou loni v určitých částech hry ztrácel.

Ve druhém čtvrtfinále se diváci dočkali napínavé série mezi týmy Golden Guardians a FlyQuest. Nakonec rozhodla až pátá hra. Klíčovou roli sehrál Pobelter, od kterého se očekávalo, že by proti Froggenovi měl mít problémy. Nakonec to byl ale právě někdejší hráč TL či Immortals, který získal cenu za nejlepšího hráče zápasu.

 

V semifinále se v utkal Team SoloMid proti historickým rivalům z Cloud9. I vzhledem k tomu, že se boje přesunuly na formát bo5, tento zápas nemá favorita. V základní části ale Cloud9 obě hry nad TSM vyhrál a do zápasu tak jeho hráči šli s větším sebevědomím. Nejoblíbenější severoamerický tým ale ukázal, že mezi špičku severoamerické ligy letos rozhodně patří. První dvě hry Cloud9 poměrně jasně vyhrál a vypadalo to na jasnou sérii. TSM ale celou sérii nakonec hlavně díky Bjergsenovi otočil a postoupil do finále.

Ve druhém semifinále se utkaly celky Team Liquid a FlyQuest. V této sérii byl favorit zcela jasný - Team Liquid, ale FlyQuest svými vyjádřeními předvedl, že má velkou motivaci TL porazit. Zejména Pobelter bude chtít dokázat, že Liquid udělal chybu, když ho po loňské sezóně vyměnil za hvězdného Jensena. Na svém Twitteru Pobelter Liquid nešetřil ostrými slovy „TL se moc báli vybrat si TSM, protože vědí, že by je naprosto zničili. My jim ale stejně ukážeme, že patří na čtvrté místo, takže si moc nepomohli.” Ostrých slov ale nakonec Pobelter litoval, jelikož Liquid ukázal svou sílu ze základní části a sérii jednoznačně ovládl 3:0. 

Neuvěřitelný comeback

Nakonec se radoval právě Team Liquid, ale po dvou hrách to vypadalo dost rúžově pro TSM, který překvapivě vedl 2:0. Tempo první hry udával nováček v LCS, Broken Blade, který se velkého davu v Saint Louise nezalekl a v první hře za Vladimira (11/1/6) vlastnoručně dostal slavné TSM do vedení. V druhé hře TSM skvěle využili meta-botlajny Sona + Taric, ke které ještě Bjergsen přidal svou netradiční Lux. Díky agresivitě Akaadiana (Hecarim) s Broken Bladem (Irelia) se Team SoloMid dokázal prosadit v mid-game teamfightech a rychle hru dotáhnout do vítězného konce.

Ve třetí hře se znovu hrálo až do late game, který ale tentokrát zvládl lépe Team Liquid díky dobrým odchytům Xmithieho Skarnera a poškození zbytku týmu, které produkoval hlavně Impact (GP) s Doubleliftem (Varus). Ve čtvrté hře se TL povedlo předvést absolutní stomp a po 25 minutách se šlo do rozhodující páté mapy. V té hráči TL vsadili na late game picky a skoro se jim to vymstilo. SoloMid totiž získal velmi solidní vedení a měl hru ve svých rukách. Pak ale přišel odchyt Zvena, po kterém Liquid získal barona a hru dokázal následně obrátit ve svůj prospěch a připsat si třetí titul severoamerických šampionů v řadě!

Čtvrtfinále - Los Angeles
29. 3.FlyQuestFlyQuestlogo std.png3:2Golden Guardianslogo std.pngGolden Guardians
30. 3.Team SoloMidTeam SoloMidlogo std.png3:1Echo Foxlogo std.pngEcho Fox
Semifinále - Los Angeles
5. 4.Cloud9Cloud9logo std.png2:3Team SoloMidlogo std.pngTeam SoloMid
6. 4.Team LiquidTeam Liquidlogo std.png3:0FlyQuestlogo std.pngFlyQuest
Finále - Saint Louis
13. 4.Team SoloMidTeam SoloMidlogo std.png2:3Team Liquidlogo std.pngTeam Liquid