Přejít k hlavnímu obsahu

TenJony po postupu na Czech HS Masters: Jestli chcete vyhrát, musíte umět porazit kohokoliv

9. 7. 2020 | 18:00 Hearthstone
I po druhé kvalifikaci na Czech HS Masters jsme si ti v ní nejlépe hrající pozvali na rozhovory. Jako první vám přinášíme ten s asi nejméně známým ze všech nejnovějších kvalifikantů, tedy Janem "TenJony" Fialou.
Czech HS Masters
Czech HS Masters

Ahoj, prvně se tě musím zeptat, jak se ti líbí celý turnaj a možnost se dostat z lokálního turnaje až na Masters Tour?

Ahoj, turnaj se mi velice líbil, organizace byla skvělá a užíval jsem si ho. Z mého pohledu je to určitě super možnost se poměřit s ostatními hráči, zkusit se prosadit na poli Hearthstonu a třeba to dotáhnout i na Masters Tour.

Prozradíš nám, jaké balíčky si v kvalifikaci hrál a jak se ti s nimi dařilo?

K mému velikému překvapení mi velice dobře fungoval netradiční balíček Highlander Demon Hunter, který potahal hodně her. Dále jsem měl v lineupu Tempo Warriora, kterého jsem si za celou dobu zahrál pouze dvakrát, častokrát byl zabanován a seděl na lavičce. Pomyslný trojúhelník pak doplnil Highlander Mage.

Co od sebe očekáváš v samotném finále? Máš už teď některého z hráčů, kterého bys nechtěl potkat?

Už to, že jsem se dostal až sem, je pro mne úspěch. Rozhodně je ale velká motivace probojovat se co nejdále. Koho bych nechtěl potkat? To se říci nedá, jelikož jestli chcete vyhrát, musíte porazit kohokoliv, kdo se vám postaví do cesty.

Ty si celou sobotní kvalifikaci streamoval, doufal jsi, že by ses mohl probojovat SWISS fází, nebo sis to přišel jen pinknout?

Ano, streamoval. Ze začátku jsem ani nedoufal, že bych se mohl probojovat přes SWISS fázi. Přišel jsem si to právě opravdu jen pinknout. Avšak po 3. kole, kdy jsem měl skóre 3-0, jsem si už začal věřit na postup do další fáze. Můžete pak sice furt prohrát každé kolo a nedostat se tam, ale to naštěstí nebyl můj případ.

V neděli sis poradil s Narutem a následně prošel i přes cernykafe. Seděli ti soupeři? Přeci jen byli tam mnohem známější hráči, které si mohl potkat.

Mohl jsem potkat známější hráče, bracket mi ale poslal do cesty právě Naruta a následně cernykafe, který porazil BlizzconJana. Možná i díky podpoře kamarádů z RaptorArmy a sebevědomí se mi to podařilo dotáhnout do vítězného konce, tedy co se týče kvalifikace.

miluju videohry a hlavně ligu legend